Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gabriel Oprea și-a PLAGIAT teza de doctorat. Verdictul a fost dat de preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, Marian Popescu

Postat la: 04.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, a dat verdictul în cazul suspiciunilor de plagiat care vizau teza de doctorat a lui Gabriel Oprea. Popescu spune că este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind "copiate integral", scrie Gândul.

Astfel, Preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, Marian Popescu, contrazice concluzia Consiliului Naţional de Etică din Ministerul Educaţiei - singurul organism abilitat la nivel naţional pentru soluţionarea acestor sesizări - în cazul tezei de doctorat "Procedura plângerii prealabile", susţinute de Gabriel Oprea în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

În luna iulie, Comisia pe care Marian Popescu o conduce a decis să se autosesizeze şi să examineze teza de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, după ce în presă au apărut informaţii privind un posibil plagiat.

"Bibliografia consultată a fost bine valorificată de autor în cuprinsul tezei de doctorat, iar în procesul de documentare au fost selectate şi citate din lucrările folosite idei şi informaţii semnificative asupra problematicii analizate; (...) indicarea prin notele de subsol a lucrărilor consultate şi a autorilor acestora se înscrie în cerinţele care trebuie respectate în procesul de elaborare a unei lucrări ştiintifice, cerinţe impuse de dispoziţiile legale în vigoare la data elaborării tezei", este concluzia Consiliului de Etică.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE