Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gardul construit de Ungaria la graniţele cu vecinii este neconform cu normele UE

Postat la: 17.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decizia Ungariei de a construi un gard la graniţele cu vecinii săi, care să oprească fluxul de imigranţi, este "neconformă cu normele Uniunii Europene", consideră Guvernul. Totodată, Executivul subliniază că reacţiile oficialilor maghiari faţă de opiniile autorităţilor române sunt "nejustificate".

"Guvernul României reiterează poziţia conform căreia construcţia unui gard, la graniţele Ungariei cu vecinii săi, care să oprească fluxul de imigranţi este neconformă cu normele Uniunii Europene. Această poziţie a Guvernului României, cu privire la tratamentul aplicat imigranţilor de autorităţile maghiare, este în acord cu cele exprimate de statele UE, instituţiile UE şi alte organisme internaţionale", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Sursa citată menţionează faptul că autorităţile maghiare au primit critici în ultimele zile atât de la organizaţiile care veghează la respectarea drepturilor omului, cât şi de la reprezentanţi ai unor state ale Uniunii Europene şi ai unor instituţii europene şi internaţionale.

"Guvernul României consideră ca fundamentală respectarea normelor europene, a drepturilor omului, de către fiecare dintre statele UE, dar nu numai. De asemenea, Guvernul României consideră reacţiile oficialilor maghiari, la opiniile exprimate de către autorităţile de la Bucureşti, ca fiind total nejustificate", se mai spune în comunicat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE