Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Grevă spontană la Ministerul Transporturilor pentru întârzierea salariilor și angajări preferenţiale

Postat la: 14.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai mulți angajați din Ministerul Transporturilor au întrerupt lucrul, joi dimineață, cerând ministrului Transporturilor, Dan Costescu plata lefurilor și stoparea angajărilor preferențiale. Ministrul Dan Costescu a mers să discute cu angajații și a promis ca salariile vor fi plătite.

Salariații Ministerului Transporturilor s-au strâns în fața cabinetului ministrului Dan Costescu pentru a întreba de ce s-a întârziat plata salariilor și de ce este discrepanță salariala majoră între aceștia și personalul angajat la cabinetele demnitarilor.

„Salariile sunt foarte mici în Ministerul Transporturilor și există discrepanțe foarte mari între noi și celelalte ministere fapt care a condus la plecarea a foarte multe persoane din cadrul Ministerului Transporturilor. Noi trebuia să primim banii încă din 12 ianuarie, ministrul a avut toată disponibilitatea și a precizat că mâine primim banii. Un referent debutant primește 900 de lei, am cerut eliminarea treptelor de salarizare în funcție de avansarea în grad", ne-au spus angajații ministerului Transporturilor. Aceștia au precizat că personalul angajat la cabinetele demnitarilor încasează bani din diverse companii sau administrații aflate în subordinea Ministerului Transporturilor.

„Secretarele și consilierii de la cabinetele demnitarilor din cadrul Ministerului Transporturilor iau bani și de la alte companii. Toți sunt numiți în diverse consilii de administrații sau adunări generale ale acționarilor din cadrul companiilor și administrațiilor subordonate Ministerului Transporturilor. Mai mult, secretarele și consilierii sunt angajați în cadrul unor companii. Cum pot să lucreze secretarele în același timp la cabinetele demnitarilor și în Autoritatea Rutieră Română, Registrul Auto Român sau Compania Națională Aeroporturi București? Personalul angajat la cabinetele demnitarilor pleacă acasă cu cel puțin 5.000 de lei/lună", ne-au spus angajații care au participat la protest. Aceștia au promis că și mâine vor protesta daca nu își primesc salariile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE