Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












„Guru" Bivolaru insinuează că sunt persoane care ar putea avea de suferit după extrădarea lui

Postat la: 23.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Guru" Gregorian Bivolaru, liderul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), trece la ameninţări. Mai multe structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au declanşat vineri, odată cu aducerea lui Gregorian Bivolaru în România, o operaţiune de stabilire a „turnusului", pentru a vedea ce a făcut liderul MISA din momentul în care a fugit din ţară şi până a fost capturat.

Scopul anchetei este de a stabili dacă l-a ajutat cineva să fugă din ţară, şi dacă da, cine sunt respectivele persoane. Astfel, vor fi făcute verificări atât în ceea ce priveşte instituţii ale statului român, cât şi persoane fizice. Suspiciunile autorităţilor sunt întărite şi de declaraţia pe care Gregorian Bivolaru a dat-o la momentul capturării, în Franţa. Liderul MISA le-ar fi spus poliţiştilor, în timpul audierilor de la Paris, printre altele, că sunt persoane care ar putea avea de suferit după extrădarea lui. Pe lângă asta, liderul MISA ar fi invocat faptul că este nevinovat şi că în România nu ar avea parte de un proces corect. Gregorian Bivolaru va fi audiat în perioada imediat următoare de autorităţile din România. Operaţiunea de stabilire a „turnusului" are loc în cadrul dosarului penal în care se investighează fuga din ţară a liderului MISA.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost adus vineri din Franţa în România, acesta fiind încarcerat la Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei, au declarat surse din cadrul Poliţiei Române. „În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Franţa, la data de 22 iulie, poliţiştii din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - I.G.P.R. au efectuat o misiune de preluare, sub escortă, a unui bărbat de 64 de ani, pe numele căruia este emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu minor. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul celorlalte agenţii de aplicare a legii, cu competenţe în domeniu", se anunţă într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Curtea Supremă din Franţa a decis definitiv la data de 13 iulie să îl extrădeze în România pe Gregorian Bivolaru pentru a îşi ispăşi pedeapsa de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, dispusă în iunie 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004 iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant. Liderul MISA a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE