Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ÎCCJ a hotărât prelungirea arestului preventiv în cazul procurorului Emilian Eva

Postat la: 02.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât prelungirea arestului preventiv în cazul procurorului Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Astfel, potrivit Agerpres, Emilian Eva va mai sta în arest încă 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de corupție. Emilian Eva este în arest preventiv din data de 10 iulie, fiind acuzat de DNA de luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, fals în declarații.

Inițial, procurorul a fost pus sub acuzare pentru că a tranzacționat peste 200 de picturi, cu o valoare de piață de aproximativ 300.000 de euro, deși calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerț. Potrivit DNA, în cursul lunilor mai - iunie 2014, perioadă în care tatăl său se afla internat în spital, Emilian Eva i-a solicitat unui medic să depună toate diligențele profesionale "ca să fie bine pentru toată lumea", în sensul de a-i acorda tratamentul de specialitate tatălui său.

Pe 16 iunie 2014, Emilian Eva a dispus printr-o ordonanță clasarea unei cauze penale, respectiv renunțarea la urmărirea penală față de medicul respectiv, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, înșelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual, uz de fals. În intervalul august 2014 - martie 2015, Emilian Eva a pretins și primit de la medicul respectiv diverse bunuri și foloase necuvenite drept contraprestație pentru soluția favorabilă adoptată. Potrivit procurorilor anticorupție, medicul i-a furnizat lui Emilian Eva 57 de tablouri, ulterior acesta din urmă intermediind tranzacționarea lor către o persoană, în schimbul unui comision de 16.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE