Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












In Piața Universității, după plecarea lui Iohannis, au fost chemați pompierii

Postat la: 09.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După plecarea președintelui Klaus Iohannis duminică seară au apărut incidente între manifestanții din Piața Universității. La cererea unor protestatari, Cezar Avrămuţă, cunoscut drept "stegarul", a fost coborât de pe un stâlp de iluminat din Piaţa Universităţii de către pompieri, cu o autospecială cu scară. Manifestanții au fost nemulțumiți de atitudinea lui Avrămuță și au cerut să fie dat jos cu forța de pe stâlp.

Cezar Avrămuţă, cunoscut drept "stegarul" din Piaţa Universităţii, a fost coborât de pompieri, după aproximativ o oră, de pe stâlpul de iluminat pe care se suise. Pompierii au venit în Piaţa Universităţii, duminică seară, cu o autospecială cu scară, după ce Cezar Avrămuţă, cunoscut drept "stegarul", care participa la proteste, s-a urcat pe un stâlp de iluminat.

Bărbatul ar mai fi fost fost implicat, duminică seară, într-un incident. Potrivit martorilor, Cezar Avrămuţă a încercat să se urce pe pervazul uni geam al Universităţii din Bucureşti, dar a fost oprit de jandarmi. Acesta, i-ar fi îmbrâncit pe oamenii legii şi ar fi început să strige că este agresat. Peste 1.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii, duminică seară, în a şasea zi de proteste, unii dintre tinerii participanţi la manifestaţie împărţind în mulţime un alt număr din "Ziarul Colectiv" pe care sunt tipărite texte ale scriitorului Mircea Cărtărescu şi ale lui Adrian Despot.

După aproxmativ două ore protestatarii au blocat bulevardul Nicolae Bălcescu, scandând "Colectiv, Colectiv", "Anticipate" sau "Solidaritate", iar unii dintre ei agită steaguri tricolore. Preşedintele Klaus Iohannis a venit în Piaţa Universităţii în jurul orei 20.00, când erau peste o mie de manifestanţi. "M-aţi chemat, am venit", le-a spus Iohannis protestatarilor, care l-au asaltat şi s-au împins, la un moment dat creându-se busculadă în jurul său.

Mulţi oameni din piaţă i-au mulţumit că a venit, dar din mulţime s-au auzit în mai multe rânduri huiduieli, fluierături şi scandări precum "Ruşine, ruşine" sau "Demisia", "Hoţii" şi "Nu vă vrem". În cele mai puţin de 30 de minute cât a stat în Piaţa Universităţii, oamenii i s-au plâns de clasa politică, de "legile care i-au umilit şi jecmănit", iar şeful statului a primit şi scrisori cu revendicări de la manifestanţi.

Un alt protestatar i-a spus preşedintelui că vocile din piaţă trebuie auzite, iar o femie l-a întrebat când va mai avea loc o altă întâlnire cu societatea civilă. Iohannis le-a spus protestatarilor că vor mai fi întâlniri cu societatea civilă: "Vor mai fi. Vedem". "Curăţenie în partidele politice, să vină oameni noi", i-a cerut un alt protestatar lui Klaus Iohannis.

Şeful statului nu a vorbit foarte mult cu mulţimea, răspunzând punctual şi sumar la unele întrebări. După plecarea preşedintelui, în mijlocul pieţei s-au strâns în cerc mai mulţi oameni, care iau pe rând cuvântul la portavoce, spunându-şi nemulţumirile în faţa mulţimii. În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, şi-au pierdut viaţa 45 de persoane, dintre care patru au decedat, duminică, iar sâmbătă alte nouă, două dintre acestea în Olanda.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE