Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Incredibil: România importă anual peste 80.000 de tone de pește

Postat la: 27.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat recdent ca România importă anual peste 80.000 de tone de pește, deoarece capacitatea de producție națională nu depășește 30.000 de tone, deși peștele era considerat pe vremuri mâncarea săracului.

"Deși prețul peștelui a rămas relativ stabil în ultimii ani, potrivit FAO, să nu uităm că pe vremuri peștele era mâncarea săracului și acum a devenit un lux pentru anumite specii. Calcanul este un pește rar și scump. Avem mult pește adus din afară. România importă cam 80.000 de tone în fiecare an, iar capacitatea de producție națională nu este decât de 30.000 de tone. Românul a început să consume tot mai mult pește și de aceea se apelează la import", a precizat ministrul Agriculturii, întrebat despre evoluția prețului peștelui și al altor produse alimentare în România. Ministrul a subliniat că este dificil să comenteze evoluția prețurilor în condițiile în care, în urmă cu câteva decenii, România era un mare producător de pește oceanic. "E dificil să comentăm asupra prețului, dar dacă ne uităm la ce era în urmă cu câteva decenii, când România era mare producătoare pentru că avea vase și pescuit oceanic putem spune că prețurile au crescut", a adăugat Irimescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE