Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inițiativa România, la consultările de la Cotroceni. Ce va spune Președintelui

Postat la: 06.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inițiativa România este o mișcare civică care își propune coagularea cetățenilor și a societății civile în București. Scopul acesteia este identificarea resurselor care, pe termen mediu și lung, vor reprezenta o alternativă la clasa politică actuală în administrația publică locală și națională. Iata mesajul catre Klaus Iohannis:

Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Vă mulțumim pentru invitație. Venim! Și ceea ce am scris mai jos vă vom spune și dumneavoastră. Vă susținem în îndeplinirea atribuțiilor dumneavoastră constituționale și dorim să găsiți rapid cea mai bună soluție pentru funcția de prim-ministru: un om integru, competent, cu viziune și umilință în serviciul public.

Dialogul inițiat de dumneavoastră, sub presiune și sub forma unui ultimatum cu termen limită, nu aduce, însă, credibilitate suplimentară desemnării viitorului prim-ministru, dimpotrivă. Sigur, invitația dumneavoastră, adresată societății civile, pentru consultări în cursul zilei de azi este lăudabilă, o apreciem și este un semnal că ați auzit vocea străzii. Este, însă, și un semn că nu ați auzit foarte bine ce spune: vrea o reformă profundă a clasei politice.

Discuțiile publice febrile pentru formarea noului Guvern arată că liderii partidelor și-au pierdut complet auzul: domnilor, nu v-am cerut ca VOI să faceți un nou Guvern, v-am cerut să plecați acasă. Vă mai spunem o dată: plecați! Nimeni nu a cerut desființarea partidelor, nimeni nu a cerut desființarea Parlamentului. Tot ce am cerut este ca voi să plecați acasă. Dați o șansă țării să respire speranță, dați o șansă la reformă partidelor dumneavoastră, și faceți un gest de penitență pentru propria conștiință.

Inițiativa România cere românilor să nu plece din stradă și să continue exercitarea pașnică a libertății de exprimare și întrunire până când partidele vor face primi pași concreți pentru curățarea clasei politice:

Demisii imediate din funcțiile publice ale politicienilor (consilieri locali, consilieri județeni, primari, președinți CJ, parlamentari, miniștri) anchetați penal, trimiși în judecată penală sau condamnați penal în primă instanță sau definitiv, indiferent de modalitatea de executare;
Demisia imediată din Parlament a politicienilor care au inițiat și susținut tentativele de modificare a legislației penale cu scopul slăbirii luptei anticorupție și îngrădirii independenței Justiției;
Demisia imediată din Parlament a politicienilor care au blocat aplicarea deciziilor definitive ale Justiției privind incompatibilități sau conflicte de interese ale parlamentarilor.

Inițiativa România sprijină fără rezerve propunerile scrisorii deschise inițiate de Expert Forum (EFOR), Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) și Asociația Pro Infrastructură. În plus, Inițiativa România cere respectarea promisiunii din campanie a Președintelui Iohannis: vot electronic pentru toate tipurile de alegeri și accesibil tuturor cetățenilor români, indiferent de domiciliu.

Inițiativa România

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE