Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inspector ANAF, retinut dupa ce a fost prins in flagrant luand mita

Postat la: 07.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un inspector de la ANAF Dambovita a fost retinut pentru 24 de ore, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita 2.000 de lei. Inspectorul de la antifrauda este acuzat ca a primit acesti bani de la reprezentantul unei societati ca sa-l fereasca de controale. Imediat dupa retinere, barbatul a fost adus la DNA Ploiesti, de unde a iesit incatusat.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 06.10.2015, ora 19:45, pana la data de 07.10.2015, ora 19:45, a inculpatului RADU GHEORGHE, inspector superior in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Dambovita, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

La data de 17 septembrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe, in calitate de inspector superior in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Dambovita, a pretins de la administratorul unei intreprinderi individuale (denuntator in cauza), suma de 2.500 lei, din care a primit cu acea ocazie o prima transa de 500 lei, in sensul favorizarii sale in legatura cu o inspectie fiscala efectuata la intreprinderea respectiva.
In acelasi context, la data de 18 septembrie 2015, inculpatul a pretins de la aceeasi persoana produse agricole (diverse legume estimate la valoarea de 84 lei) pe care le-a primit trei zile mai tarziu.

La data de 06 octombrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe a fost surprins in flagrant de catre procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la persoana denuntatoare cea de-a doua transa a sumei pretinse, respectiv 2.000 lei. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informatii si Protectie Interna. Inculpatului Radu Gheorghe i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat la data de 07 octombrie 2015, la Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se arata in comunicatul DNA.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE