Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis, avertisment dur in scandalul Mircea Dumitru: "Letal pentru cariera sa"

Postat la: 06.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, ar trebui sa demisioneze in eventualitatea in care se va adeveri ca a colaborat cu Securitatea.

"Este o chestiune care ma ingrijoreaza. Am vazut ca au aparut zvonuri, aceste zvonuri persista cu toate ca domnul ministru a iesit si a spus ca nu a avut angajament cu securitatea, CNSAS nu va spune in definitiv daca a avut sau nu a avut, dar un eventual angajament al domnului ministru fata de securitate ar fi o chestiune letala pentru cariera domniei sale", a spus Iohannis.

El a subliniat ca ministrul Educatiei ar trebui sa demisioneze imediat, daca s-ar adeveri aceste acuzatii. Ministrul Mircea Dumitru sustine ca nu a fost colaborator al Securitatii si ca are o adeverinta eliberata de CNSAS, cu mult timp in urma, care atesta acest lucru.

"Articolul potrivit caruia as fi facut politie politica este complet fals si este calomnios. Am si aceasta adeverinta care a fost eliberata cu mai mult timp in urma de catre CNSAS. (...) Adeverinta se afla la dosarul meu de personal la Universitatea Bucuresti. Aceasta adeverinta era necesara si pentru candidatura mea la functia de rector", a declarat ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, marti. Reactia ministrului vine ca urmare a unui articol aparut in presa, potrivit caruia acesta ar fi fost colaborator al Securitatii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE