Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis contesta la CCR Legea lui Dragnea, privind eliminarea a 102 taxe

Postat la: 15.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, marti, Curtii Constitutionale a Romaniei o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, anunta Administratia Prezidentiala, seful statului argumentand ca actul normativ incalca mai multe articole din legea fundamentala.

Presedintele spune, in sesizare, ca prin legea amintita sunt incalcate normele constitutionale referitoare la principiul separatiei puterilor in stat si cel al legalitatii, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum si cele care guverneaza bugetul public national. Pe 25 octombrie, Camera Deputatilor a adoptat, pe articole, proiectul de lege initiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, mentinand si eliminarea taxei radio-tv.

Deputatii nu au fost de acord cu raportul Comisiei de buget - finante care propunea ca taxa radio-tv sa ramana in vigoare. Astfel, doar 39 de deputati au sustinut pastrarea acestei taxe, iar 109 s-au opus. Printre birurile pe care senatorii PSD le vor desfiintate sunt cele de eliberare a permiselor de pescuit recreativ si sportiv, cele extrajudiciare de timbru si tarifele pentru plata pierderii sau modificarii actelor pentru publicarea in Monitorul Oficial. Social-democratii spun ca taxele care vor fi desfiintate aduc doar 0,07% din PIB si trebuie eliminate.

Propunerea legislativa initiata de mai multi parlamentari PSD, printre care si Liviu Dragnea, care duce la anularea a 102 taxe nefiscale, a fost adoptata intr-o procedura de urgenta lunea trecuta de Senat, cu 89 de voturi pentru, o abtinere si 17 voturi impotriva. El a dat asigurari ca, pentru toate aceste taxe care vor fi eliminate, bugetul de stat va asigura sumele neceare pentru institutiile care primeau in bugetele proprii aceste taxe. "Impactul fiscal este sub 0,1% din PIB. Este practic nesemnificativ", a sustinut Dragnea.

Din randul celor 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare si de cetatenie, 20 de taxe de la Registrul Comertului, taxele radio-TV, taxa suplimentara pentru eliminarea pasaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru si taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE