Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Judecător la Curtea de Apel Iaşi şi alte nouă persoane, cercetaţi într-un dosar de corupţie

Postat la: 22.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi şi alte 9 persoane, printre care un fost senator, un procuror, un om de afaceri italian şi un medic, sunt cercetaţi în dosarul privind fapte de corupţie şi infracţiuni contra libertăţii persoanei, magistratul şi o grefieră fiind reţinuţi, potrivit DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Structura Centrală i-au reţinut pe Dan Anton, judecător la Curtea de Apel Iaşi, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, violarea vieţii private, instigare la abuz în serviciu, şantaj şi dare de mită şi pe Mihaela Gabriela Prelipcean, grefier în cadrul Judecătoriei Iaşi, pentru favorizarea făptuitorului. Potrivit unui comunicat DNA, magistratul şi grefiera vor fi duşi, joi, la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, magistraţii DNA au luat măsura controlului judiciar faţă de Mihaela Juravle, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, cercetată pentru cumpărare de influenţă şi două infracţiuni de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi faţă de Teodor Haucă, fost senator în Parlamentul României, în prezent administrator al unei societăţi comerciale, cercetat pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Tot sub control judiciar sunt cercetaţi şi Marina Moglan, concubina judecătorului Dan Anton (având dublă cetăţenie română şi moldovenească), pentru complicitate la şantaj, complicitate la dare de mită şi dare de mită şi omul de afaceri italian Renato Del Gatto pentru cumpărare de influenţă. De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Doina Bădică, consilier în cadrul Senatului României - Comisia Economică Industrii şi Servicii, cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi Florin Daniel Zvîncă, poliţist în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca Costeşti, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi Carmen Gabriela Lupuşoru, medic primar neurologie psihiatrică pediatrică la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, şi agentul de pază Ion Cătălin Popuşoi pentru luare de mită. Conform comunicatului DNA, inculpaţilor şi suspecţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile. Magistratul Dan Anton din Iaşi este acuzat, între altele, că a promis unui om de afaceri că va interveni la două judecătoare în cazul unui bărbat condamnat pentru contrabandă cu ţigări, dar şi că a instalat un dispozitiv video în apartamentul fostului soţ al concubinei sale, pentru a-l şantaja.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, percheziţii la zece adrese din judeţele Iaşi şi Suceava, printre cei vizaţi fiind judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi, dar şi omul de afaceri Teodor Haucă, fost senator PD în perioada 1996-2000. Anchetatorii au descins şi la locuinţa lui Dan Anton şi la biroul acestuia de la Curtea de Apel Iaşi, precum şi la locuinţa şi firmele lui Haucă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE