Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Koveși explică în ce condiții rupe binomul DNA - SRI

Postat la: 11.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Laura Codruța Koveși a declarat, joi, că nu o deranjează expresia "binomul SRI-DNA", dar că nu ar avea nici o problemă în a renunța la colaborarea atât de strânsă cu Serviciul Român de Informații. Șefa procurorilor anticorupție susține că va renunța la serviciile Sri dacă va primi resursele necesare pentru a face filaj și interceptări.

"Noi, de exemplu, nu avem propriul serviciu pentru a face filaje. Avem nevoie. La cine să apelăm? Văd că o parte din cei care critică această colaborare cu SRI sunt în Executiv. OK, dați-ne mâine suficiente resurse să putem să facem filaj și interceptări și vă promit că nu mai apelăm la SRI, o să primim doar sesizări. Sigur, sunt foarte mulți care și-ar dori ca doamna Kovesi și DNA să fie certați cu toată lumea, nimeni să nu mai ajute DNA-ul și să nu mai avem rezultate", a afirmat șefa DNA într-un interviu pentru Adevărul.

Referitor la colaborarea cu SRI, Koveși a spus că aceasta este "strict instituțională". "Ei ne trimit sesizările, noi facem ancheta. Nu o să vedeți niciun ofițer de informații care audiază oameni, care administrează probe sau îi spune unui procuror ce să facă. Pe de altă parte, mie nu-mi este rușine să colaborez cu o instituție care este obligată prin lege să-mi trimită sesizări despre fapte de corupție. Mi-ar fi rușine să colaborez cu infractorii, cu politicienii corupți, dar nu cu o instituție a statului", a subliniat Kovesi. 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE