Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Laura Kovesi ar putea rămâne fără funcția de sef la DNA din 2016

Postat la: 22.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Laura Codruța Kovesi ar putea să nu mai conducă DNA-ul, începând cu anul 2016, aceast indiciu fiind lansat de ministrul Justiției, Raluca Prună, care a declarat că există posibilitatea reînvestirii unei persoane în această funcție.

Ministrul Justiei, Raluca Pruna, a declarat, intr-un interviu pentru România Libera, ca, desi exista posibilitatea legala a reinvestirii unui persoane in functia de procuror sef, "societatea româneasca este, la acest moment, destul de antagonica si cred ca o procedura - vorbesc ca principiu - de reînvestire a unei persoane care a facut dovada unei bune administrari, dovada de integritate si profesionalism, ar expune acea persoana criticii unei parti din societate".

"Eu înteleg din motive de transparență să fac publice criteriile de profesionalism, integritate, performanță, astfel încât să fiu împăcată cu propunerile pe care le pun pe masa CSM-ului și, finalmente, pe masa președintelui. Nu voi face o procedură complicată, pentru că la aceste funcții de conducere în parchete nu vorbim de concursuri. Am obligația morală, și am să fac asta, să merg personal în tara, la curțile de apel și la parchetele de pe lânga curtea de apel să-i încurajez pe cei integri și foarte buni să-și depună candidatura", a spus Prună.

Laura Codruta Kovesi a fost numita in functia de procuror sef DNA in mai 2013, pentru un mandat de trei ani cu posibilitatea prelungirii, dupa doua mandate de procuror sef la Parchetul General.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE