Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liberalii părtași la adoptarea legii pensiilor speciale. Cum putea PNL să blocheze votul

Postat la: 17.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Surse politice au declarat că PNL și-a dorit ca legea pensiilor speciale pentru parlamentari să treacă, chiar dacă au refuzat să o voteze. Aceștia au ajutat la promulgarea proiectului deoarece au rămas în sală și au asigurat cvorumul necesar pentru vor.

Surse liberale, au declarat pentru stiripesurse.ro ca ar fi existat un blat intre PSD si PNL pentru asigurarea cvorumului de sedinta pentru ca legea pensiilor speciale sa poata trece. Au existat liberali care ar fi vrut sa paraseasca sala pentru a bloca adoptarea legii, insa decizia partidului a fost de a participa la sedinta si a vota impotriva.

Cvorumul de sedinta la inceputul dezbaterilor ar fi fost la limita fara liberali. Prezenta la inceputul plenului comun era de 404 parlamentari, fara cei 124 de liberali care au votat impotriva, prezenta ar fi fost de 280 de parlamentari iar cvorumul necesar de sedinta pentru dezbaterea si adoptarea legii pensiilor era de 278.

Cu putin efort, tinand cont ca au existat si 2 abtineri de la votul pe legea pensiilor, liberalii ar fi putut bloca adoptarea legii pensiilor prin boicot la inceputul sedintei cand propunerea lor de a fi scoasa legea de pe ordinea de zi a fost respinsa.

Pana la finalul sedintei parlamentarii s-au mobilizat, in final existand 303 voturi pentru legea pensiilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE