Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Liderii UDMR și ambasadorul maghiar la București au lipsit de la recepția de la Palatul Cotroceni

Postat la: 02.12.2016 - 10:41 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La recepţia de anul acesta de la Palatul Cotroceni, organizată cu prilejul Zilei Naţionale, au fost invitate aproximativ 500 de persoane, în cea mai mare lor parte diplomaţi, personalităţi culturale, şefi ai instituţiilor publice din România şi ai cultelor religioase.

Din rândul politicienilor, au venit membrii Guvernului, iar reprezentarea Parlamentului ar fi trebuit să aibă loc la nivelul comsiilor parlamentare şi al conducerii partidelor, fiind invitaţi membri PSD, ALDE, PNL, UDMR, PMP, USR şi ai minorităţilor naţionale. Alţi mari absenţi au fost parlamentarii UDMR, din partea formaţiunii fiind prezent doar preşedintele CNCD, Csaba Asztalos. La fel, au lipsit şi membrii diplomaţiei de la Budapesta, deşi ambasadorul maghiar confirmase prezenţa. Confirmarea a avut loc însă înaintea declaraţiilor din Ungaria, de unde s-a transmis ca diplomaţii maghiari să nu participe la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României.

Dacă absenţa ambasadorului ungar poate fi astfel explicată, liderii UDMR nu au transmis motivul pentru care nu au participat la ceremonie. Au fost prezenţi, însă, printre alţii, Valeriu Steriu, preşedinte executiv al PMP, şi Nicuşor Dan, preşedinte USR, precum şi mai mulţi parlamentari ai minorităţilor naţionale. De departe, însă, cel mai bine reprezentat partid a fost PNL, din partea căruia au paticipat preşedintele Alina Gorghiu, liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, precum şi parlamentarii Teodor Atanasiu, Nini Săpunaru, Gigel Ştirbu, Mario Oprea, Anca Boagiu şi Marius Obreja.

De asemenea, la recepție a fost prezent fostul sef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. O prezenţă la fel de fugară a fost şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a plecat la scurt timp după ce preşedintele şi-a încheiat discursul. Printre cei mai activi invitaţi se aflau directorul SRI, Eduard Hellvig, care schimba frecvent grupul de discuţii, dar şi adjunctul său, Florian Coldea. În schimb, diplomaţii s-au rezumat în mare parte la grupuri formate din ambasadori din ţări vecine sau prietene. O excepţie a fost ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, care se afla în centrul unui grup numeros, povestind o anecdotă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE