Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liviu Dragnea, din nou în fața judecătorilor. Începe apelul în dosarul Referendumului

Postat la: 28.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liviu Dragnea, președintele interimar la PSD, a ajuns la ÎCCJ. S-a rezumat la a spune că nu amestecă politica cu justiția. Apelul va începe în jurul ore 9:00. Curtea de Casație și Justiție reia, luni, judecarea dosarului "Referendumului" în care Liviu Dragnea, președintele intermar al PSD, fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fraude la referendumului din 2012 pentru suspendarea președintelui României de atunci, Traian Băsescu.

 

Dragnea a anunțat, duminică, la Alexandria că va merge la ÎCCJ în speranța că "adevărul iese la iveală şi dreptatea va triumfa". "Ce am spus este suficient. Eu în general am speranţe că întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la iveală şi dreptatea va triumfa. Este o speranţă care m-a animat tot timpul în viaţa. (...) Este o speranţă pe care nu vreau să mi-o pierd niciodată", a spus liderul interimar al PSD.

În apelul făcut de DNA la prima sentință, procurorii anticorupție susțin că pedeapsa primită de liderul social-democraților este "simbolică și incompatibilă" cu "gravitatea infracțiunii" de care a fost găsit vinovat, adică folosirea influenței pe care o avea prin prisma funcției de conducere din partid, în scopul fraudării referendumului prin care s-a cerut suspendarea președintelui.

Procurorii au explicat motivele pentru care este greșită individualizarea pedepsei lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului. Astfel, ei au arătat că Liviu Dragnea "a acționat şi s-a manifestat ca și cum alegătorii sunt simple obiecte ce pot fi extrase din casă prin oferirea de specatcole cu clovni, baloane şi zâne sau chiar cu forța, conform voinței şi interesului inculpatului : Băi, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe".

Astfel, a explicat DNA, Instanţa Supremă de fond a apreciat "pericolul social redus al faptei, implicit cuantumul modic şi modalitatea de executare a pedepsei aplicate inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, numai prin raportare la accesarea fără drept a datelor personale, fără a analiza şi încălcarea libertăţii de vot şi modul umilitor în care acesta a tratat electoratul".

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012. Secretar general al PSD la data referendumului pentru demiterea preşedintelui, Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE