Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lovitura de stat din Turcia a eșuat: 60 de morți, 1.000 de răniți și peste 1.500 militari arestați

Postat la: 16.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tentativa de lovitura de stat care a avut loc vineri seara in Turcia pare sa fi esuat. Sustinatorii presedintelui Erdogan au iesit in strada pentru a-l sustine pe acesta, dupa ce liderul turc a denuntat o tentativa de lovitura de stat organizata cel mai probabil de o factiune a armatei.

Cel putin 60 de oameni si-au pierdut viata in confruntarile de noaptea trecuta, iar presa internationala vorbeste despre sute de raniti. Sambata dimineata, circa 800 de soldati rebeli care luptau pentru inlaturarea lui Erdogan au fost capturati sau s-au predat. Uniunea Europeana si Statele Unite au anuntat ca sprijina conducerea aleasa a Turciei, iar Recep Erdogan a anuntat ca cei responsabili vor plati scump.

9.45: Parlamentul Turciei, reunit in sedinta extraordinara. (AFP)
9.40: 1.563 de mlitari arestati in Turcia dupa tentativa de lovitura de stat. (Reuters)
Surse guvernamentale au dezvăluit pentru revista Q Magazine, încă de la ora 2 în noaptea de vineri spre sâmbătă, numele a patru ofițeri de rang înalt care au condus lovitura militară, care erau deja arestați.
Aceștia sunt: Generalul Muharrem Kose, Colonelul Mehmet Oguz Akkus, Maiorul Erkan Agin, Locotenent colonel Dogan Uysal.
9.17: Ministerul roman al Afacerilor Externe: Nu se inregistreaza victime sau raniti in randul cetatenilor romani aflati in Turcia.

Omer Celik, negociatorul Turciei la UE, a postat pe Twitter fotografii care arată pagubele produse Parlamentului turc.
„Țara noastră a fost ținta unui atac mișelesc, care arată trădare față de țară, de uniforme și de moral. Răspunsul necesar a fost arătat inamicului și continuă să fie arătat", a mai spus acesta.

9.14: Aeroporturile din Ankara si Istanbul sunt deschise.
9.12: Sediul serviciului de informatii din Turcia a fost atacat noaptea trecuta. (Reuters)
9.07: La Istanbul si Ankara continua confruntarile dintre rebeli si fortele loiale lui Erdogan si se aud in continuare focuri de arma. (presa turca)
9.02: Dintre cei 60 de morti in confruntarile din Istanbul si Ankara, majoritatea sunt civili (The Telegraph)
8.53: Seful statului major al armatei turce, care fusese rapit in timpul loviturii de stat, a fost salvat.
8.50: Angela Merkel si Donald Tusk il sustin pe Erdogan si cer restabilirea rapida a ordinii constitutionale. SUA se declara ingrijorata de tentativa de lovitura de stat intr-o tara membra NATO. Barack Obama si John Kerry au vorbit la telefon si i-au oferit sprijinul lui Erdogan.
8.48: Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania: Nu sunt turisti romani printre victime. (Digi 24)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE