Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lukoil începe forarea după gaze în apele românești din Marea Neagră

Postat la: 25.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comania rusească Lukoil a anunțat că până la sfârșitul acestui an va fora două puțuri petroliere în apele românești ale Mării Negre. Investiția va fi de circa 200-300 de milioane de dolari, a declarat preşedintele grupului rus, Vagit Alekperov.

Lucrările la primul puţ au început în luna noiembrie. Pe ansamblu, Lukoil este pregătită, în cadrul programului aferent perioadei 2014-2015, să foreze cinci puţuri în apele româneşti ale Mării Negre, din care trei sunt obligatorii şi două opţionale. Cheltuielile pentru explorare şi producţie ale Lukoil în România au crescut semnificativ anul trecut, la 189 de milioane de dolari, de la doar 7 milioane de dolari în 2013, pe fondul începerii activităţilor de explorare în Marea Neagră.

În 2011, Guvernul a aprobat două acorduri petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare în perimetre româneşti de câte 1.000 km pătraţi din Marea Neagră, Est Rapsodia şi Trident, încheiate între ANRM şi asocierea de firme Lukoil Overseas ( parte a grupului Lukoil)-Vanco International.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE