Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Managerul de la "Sfânta Maria" s-a dus la DIICOT pentru a susține plângerea penală împotriva ministrului Sănătăţii

Postat la: 05.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, s-a prezentat luni dimineață la DIICOT, după ce a depus, recent, o plângere penală la Parchet împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Un raport al Corpului de Control al ministrului Sănătății a aratat nereguli în acreditarea pentru transplantul de plâmân a Spitalului Sfânta Maria din Bucureşti, iar Narcis Copcă îl acuză pe ministrul Sănătății că refuză să finanţeze transplanturile de plămân.

„Va trebui să ne lămurim privind plecarea organelor donate din România în străinătate prin intermediul unei organizaţii, care de fapt era chemată, atenţie, să facă un audit neoficial la Spitalul ‘Sfânta Maria', pentru a alege dintre două centre aflate în competiţie şi care doresc acreditarea de transplant pulmonar, în datele de 8 şi 9. Noi suntem acreditaţi, nu suntem în competiţie sau în conflict cu nicio altă clinică. Acest audit neoficial era făcut după zicala ‘lupul păzeşte oile' pentru că această entitate este cea care a preluat organele din România", a declarat Narcis Copcă, la intrarea în sediul DIICOT, conform Agerpres.

Narcis Copcă a arătat că spitalul pe care îl conduce nu trebuie verificat în ce priveşte activitatea de transplant, deoarece are deja autorizaţie în acest sens şi nu este în conflict sau în competiţie cu nicio altă clinică.

Narcis Copcă a mai spus că trebuie să existe o lămurire în ce priveşte trimiterea în străinătate, prin Eurotransplant, a organelor donate şi recoltate în România.
„Această organizaţie, de fapt, era chemată să facă un audit neoficial la Spitalul «Sfânta Maria», pentru a alege dintre două centre aflate în competiţie şi care doresc acreditarea de transplant pulmonar, în datele de 8 şi 9. Evident era o minciună, pentru că noi eram acreditaţi, nu suntem în competiţie sau în conflict cu nicio altă clinică", a precizat Copcă.

Managerul Spitalului Sfânta Maria susține că Ministerul Sănătății a controlat abuziv spitalul pe care îl conduce. Copcă a trimis și o scrisoare experţilor europeni care urmează să vină să facă evaluarea pentru transplantul pulmonar în care le-a spus că nu sunt bineveniți „pe 8 şi 9 decembrie să facă o vizită oficială sau neoficială la Spitalul Sfânta Maria".

Deși Spitalul Sfânta Maria este singurul acreditat din ţară pentru transplant pulmonar, ministrul Sănătăţii consideră că acreditarea s-a făcut sub presiuni politice. Clinica de la Spitalul Sfânta Maria a fost finanţată de Ministerul Sănătăţii şi de Primăria Capitalei, cu 10 milioane de euro.

Însă, după ce Agenţia Naţională de Transplant a acreditat spitalul, aceeaşi instituţie a decis să înfiinţeze o comisie care să verifice dacă sunt îndeplinite toate condiţiile necesare pentru efectuarea transplantului de plămân. Mai mult decât atât, deși Spitalul Sfânta Maria a fost acreditat pentru transplant de plămâni în luna martie a acestui an, până acum acolo nu s-a făcut nicio astfel de operaţie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE