Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marian Munteanu: Astept de 25 de ani să dau o declaratie de martor in dosarul Mineriadei

Postat la: 22.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marian Munteanu, fost lider al studentilor din perioada 1989 - 1990, a declarat miercuri, intr-o interventie telefonica intr-o emisiune TV ca a fost chemat ca martor in dosarul Mineriadei, abia dupa 25 de ani.

"Am asteptat 25 de ani pentru o declaratie de martor. Noul procuror mi-a cerut toate informatiile pe care le detin cu privire la implicarea unor persoane in represaliile de atunci, si evident ca le-am dat. Eu am dat organelor statului toate informatiile pe care le detin pentru a sprijini ancheta", a declarat Marian Munteanu.

"Dincolo de actul de justitie si de dreptate, este posibil sa asistam chiar la un proces de reconstructie a unui stat cu adevarat democratic si civilizat. Aici sunt doua aspecte. Unul care ii priveste pe cei care au avut direct de suferit de pe urma violentelor. Pe de alta parte, a avut de suferit o tara intreaga.(...) Este vorba despre crime impotriva umanitatii, de actiuni care au terorizat categorii largi ale populatiei si, in cele din urma, o tara intreaga. De fapt, cred ca acesta a fost scopul celor care au declansat teroarea", a mai declarat Munteanu.

"In cazul meu a existat un proces in care o persoana a fost condamnata pentru tentativa de omor. Eu niciodata nu am privit aceste lucruri din punct de vedere personal, pentru ca impreuna cu colegii mei din Liga studentilor stiam ce ne asumam si ne asteptam la niste represalii. Nu ne asteptam ca teroarea se va dezlantui asupra unei tari intregi", a povestit Marian Munteanu.

Intrebat cum i-ar cataloga pe Ion Iliescu, Virgil Magureanu si Atanasie Stanculescu din pespectiva responsabilitatii morlae cu privire la evenimentele diun 1990, Munteanu a raspuns: "Este de domeniul simplei evidente ca cel putin presedintele Iliescu si premierul Petre Roman au cea mai mare reponsabilitatea ca factori inalti decidenti ai statului roman in acel moment. Dincolo de aceste fapte, aceste personalitati politice nu doar ca au girat ce s-a intamplat atunci, dar sub directa lor conducere ulterior nu s-a intamplat nimic pentru aflarea adevarului, ca si in timpul celorlalte administratii care s-au succedat".

"Nu este vorba nici de satisfactia de a vedea niste oameni pedepsiti. Societatea romaneasca trebuie sa inceapa sa se vindece si sa inteleaga toata lumea ca nu poti comite ticalosii si sa scapi. Asta este cel mai important. E vorba de o lectie de demnitate, de onoare, de echitate, asta e cel mai impotant lucru", a conchis Marian Munteanu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE