Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marian Munteanu cere iertare tuturor in Saptamana Patimilor

Postat la: 26.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marian Munteanu transmite tuturor prietenilor si sustinatorilor sai, dar si celor ce l-au atacat, o scrisoare inaintea Sfintelor Sarbatori de Pasti in care cere iertare tuturor celor pe care i-ar fi nemultumit. Redam in cele ce urmeaza textul lui Marian Munteanu remis redactiei:

Dragi prieteni, Stimați compatrioți,
Pentru creștinii Bisericii răsăritene, această săptămână este una a reflecției, mărturisirii și pocăinței. O pregătire pentru întâmpinarea sărbătorii celei mai strălucitoare a umanității și a universului întreg: biruința deplină a Fiului Omului asupra păcatului și a morții. Asupra răului și întunericului. Într-un asemenea răstimp de tainică densitate ritualică, micile "mize" cotidiene trebuie date deoparte. Mai mult ca oricând, avem a lăsa locul cuvenit preocupărilor sufletești.

În ce mă privește, eu vă cer iertare tuturor. Îi rog să mă ierte în primul rând pe cei care m-au însoțit cu prietenia lor. Sunt și voi fi mereu alături de ei. Îi rog să mă ierte pe cei pe care, fără voia mea, i-am necăjit ori i-am întristat. Ca și pe cei pentru care am fost prilej de îndoială sau descumpănire. Voi lămuri toate neînțelegerile și nădăjduiesc să depășim, împreună, asemenea poticniri.  Îi rog să mă ierte și pe cei nedrepți. Îi îndemn, totuși, să-și facă un serios examen de conștiință. Niciodată nu e târziu pentru iertare și îndreptare.

Fie ca toți să fim pregătiți, în sufletul și inima noastră, pentru a întâmpina cu cinste marea sărbătoare a Învierii Domnului. Le transmit tuturor compatrioților noștri, membri ai altor biserici și culte creștine, tuturor cetățenilor români, gândurile mele de pace și prietenie. Să ne vedem cu bine după Sărbători. Avem multe de făcut.

Doamne, ajută-ne!
Marian Munteanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE