Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Medicament revoluționar împotriva colesterolului in farmacii incepand de azi

Postat la: 01.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un medicament revoluţionar, care înjumătăţeşte concentraţia de colesterol rău din organism fără să genereze efecte secundare negative, a fost pus în vânzare astăzi, în Marea Britanie.

Acest medicament, o alternativă viabilă pentru pacienţii care suferă efecte secundare neplăcute cauzate de statine, reduce concentraţia de "colesterol rău" (lipoproteine cu densitate scăzută/ LDL) cu până la 55% în testele clinice, potrivit Mediafax. De asemenea, medicamentul poate fi administrat alături de statine, iar pacienţii care au luat ambele medicamente timp de 12 săptămâni au beneficiat de o scădere cu 75% a concentraţiei de LDL în comparaţie cu pacienţii cărora le-au fost administrate doar statine.

Pastila a primit aviz favorabil din partea Agenţiei europene pentru medicamente, care îl consideră un tratament sigur şi eficient. Totuşi, noul medicament, cunoscut sub numele de Repatha sau Evolocumab, este destul de scump - 170 de lire sterline per doză.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE