Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Meserie periculoasa. În 2016 au fost ucişi, în lume, 57 de jurnalişti, faţă de 67 în 2015, dintre care 19 în Siria

Postat la: 19.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cincizeci şi şapte de jurnalişti au fost ucişi în lume în 2016 din cauza profesiei lor, faţă de 67 în 2015, mai ales în ţările aflate în război, potrivit bilanţului anual publicat luni de Reporteri fără Frontiere (RSF), transmite AFP.

Siria a devenit un "infern" în 2016, cu 19 jurnalişti ucişi, urmată de Afganistan (10 ucişi), Mexic (9), Irak (7) şi Yemen (5), subliniază ONG-ul. Nouă "jurnalişti-cetăţeni" (bloggeri) şi opt colaboratori media au fost de asemenea asasinaţi în acest an, reprezentând un total de 74 de jurnalişti ucişi "pentru exercitarea misiunii lor de informare", a scris RSF în bilanţul său anual.

"Această scădere semnificativă se explică prin faptul că tot mai mulţi jurnalişti fug din ţările devenite foarte periculoase: Siria, Irak, Libia, dar şi Yemen, Afganistan, Bangladesh sau Burundi au devenit parţial găuri negre de informaţie unde domneşte impunitatea", explică ONG-ul. Cel puţin 780 de jurnalişti au fost ucişi în ultimul deceniu din cauza profesiei lor, potrivit bilanţului ONG-ului, conform sursei citate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE