Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mihai Sturzu demisioneaza din PSD. Dragnea: "Mi-a propus ceva cutremurător: să ne folosim de emoţia tragediei de la Colectiv"

Postat la: 12.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democraţi, a anunţat astăzi, după un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea în cadrul congresului TSD, că demisionează din partid şi a respins acuzaţiile lansate de preşedintele PSD.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a răspuns atacurilor lansate de Mihai Sturzu, dezvăluindu-le tinerilor de la congresul TSD că fostul lor lider i-ar fi propus să se folosească în scop electoral de emoţia tragediei de la Colectiv, fapt "cutremurător" care nu trebuie să se mai repete, transmit surse din presă. În replică la solicitarea lui Sturzu de a se suspenda de la conducerea partidului care urmare a problemelor sale în justiţie, Dragnea le-a mărturisit participanţilor la congresul TSD că trebuie să le spună ce i-a propus acesta, imediat după tragedia de la Clubul Colectiv în care şi-au pierdut viaţa 60 de oameni.

Preşedintele PSD a spus că, la acel moment, "domnul aviator Sturzu" i-a propus ceva cu care nu doar că nu a fost de acord, dar l-a cutremurat: să folosească acea emoţie generată de tragedie, să vină la sediul PSD cu un grup de tineri, să însceneze un conflict cu Dragnea din care să se nască o nouă mişcare politică, după care aceasta să facă o alianţă cu PSD. "Nu este admisibil să foloseşti o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru aşa ceva (...) Dacă reforma în PSD trebuie să înceapă, cu ceva cu aşa ceva trebuie să înceapă", a declarat Dragnea. "Sunt decât câţiva care n-au înţeles că PSD-ul a intrat în altă etapă", a adăugat liderul PSD.

14:37 Mihai Sturzu a anuntat ca demisioneaza din PSD urmare a scandalului cu Liviu Dragnea.

13:25 Andrei Tinu și-a retras candidatura la funcția de președinte și îl susține pe Gabriel Petrea. Andrei Tinu a anunțat astăzi, în cadrul congresului Tineretului Social Democrat, că renunță la candidatura pentru funcția de președinte TSD și că îl susține pe Gabriel Petrea, transmit surse din presă. După ce și-a prezentat proiectul de candidat, Andrei Tinu a anunțat că se retrage din competiție și i-a rugat pe cei care îl susțineau să dea voturile lor unui alt candidat - Gabriel Petrea.
"Cred că TSD nu are acum nevoie de un președinte orator, ci de unul organizator, pentru că vine un an electoral. Renunț la candidatură. Voi renunța la candidatura mea și rog organizațiile care erau de partea mea să-și dea voturile acelui candidat care a crescut în rândurile Tineretului Social Democrat, acelui candidat care are cea mai mare vechime în partid, acelui candidat care a pornit de jos și care ne poate duce către victorie - către Gabi Petrea", a spus Tinu, la finalul discursului său.

12:42 Mihai Sturzu i-a cerut lui Liviu Dragnea să se suspende din funcție. Deputatul Mihai Sturzu, liderul TSD, i-a cerut astăzi preşedintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, să se suspende din funcţie până la rezolvarea problemelor juridice pe care le are, informează surse din presă. Mihai Sturzu le-a vorbit, în cadrul reuniunii, tinerilor social-democraţi despre necesitatea unei schimbări de mentalitate şi viziune politică la nivelul partidului, amintind că preşedintele PSD figurează pe site-ul ÎCCJ, lucru care nu onorează partidul. De asemenea, Sturzu i-a mai cerut lui Liviu Dragnea să convoace şi un congres al Partidului Social Democrat.

11:52 Dragnea: "E o zi importantă, azi se va naşte un lider". Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că ziua de astăzi este importantă pentru Partidul Social Democrat, pentru că "se va naşte un lider", transmit surse din presă. Preşedintele social-democraţilor participă la Congresul Tineretului Social Democrat care urmează să aleagă viitorul lider al organizaţiei. "Astăzi e un moment important pentru noi, pentru că astăzi se va naşte un lider, pe care eu o să îl ajut foarte mult. Vreau ca împreună cu el şi cu ei (tinerii social-democraţi - n.r.), în 2016, să pregătim o nouă generaţie de lideri în partid, un partid care se modernizează, un partid care se transformă şi care să vină în faţa oamenilor cu o ofertă serioasă şi cu oameni credibili, cu foarte mulţi tineri", a afirmat Dragnea înainte de începerea Congresului Tineretului Social Democrat. Acesta a adăugat că, la viitoarele alegeri locale şi parlamentare, va exista în PSD un procent covârşitor de candidaţi tineri. "Vor fi oameni tineri, vor fi păstraţi şi mulţi dintre cei cu experienţă, dar anul 2016 e un an în care tinerii trebuie să înceapă să participe la evoluţia viitorului lor, trebuie să înceapă să îşi scrie propria pagină de istorie", a subliniat liderul PSD.

Congresul TSD se reunește, astăzi, pentru a decide asupra noii conduceri a formațiunii, în urma plecării lui Mihai Sturzu de la șefia organizaţiei, trei candidaţi fiind înscrişi în cursă. Congresul este programat să înceapă la ora 11:00, la Romexpo, principalul obiectiv fiind stabilirea noului lider.
În cursa pentru șefia TSD sunt înscriși trei candidați. Este vorba despre deputatul PSD, Gabriela Podaşcă, fostul viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea și vicepreședintele TSD, Andrei Tinu. Înainte ca Tinu să-și anunțe candidatura, liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea despre Podașcă și Petrea, că ambele variante "sunt bune".

În prezent, funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD este ocupată de deputatul Mihai Sturzu, care a intrat însă în conflict cu actuala conducere a partidului, după ce a contestat modul în care a avut loc alegerea lui Liviu Dragnea în fruntea social-democraţilor, la congresul din octombrie. Dragnea a criticat organizarea TSD pe care a numit-o "o simplă oglindă a organizării în PSD" și a propus ca tinerii social-democrați să vină cu plusvaloare în partid și să susțină oameni cu experiență, fără a copia din metodele de conducere și organizare de la centru. În plus, Mihai Sturzu, nu mai îndeplineşte criteriul vârstei pentru a putea candida la Congresul de astăzi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE