Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mii de tone de alge au fost adunate de pe litoralul romanesc

Postat la: 14.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

 

Echipele de igienizare ale Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL) au colectat in ultimele 20 de zile peste 6.000 de tone de alge de pe plajele turistice din sudul litoralului romanesc, ca urmare a valorilor crescute de inflorire algala, inregistrate in aceasta zona.

Purtatorul de cuvant al ABADL, Marieta Iorga, a transmis joi un comunicat de presa in care precizeaza ca pentru colectarea algelor echipele de salubrizare actioneaza numai noaptea, pentru a nu crea disconfort turistilor, pe toata linia tarmului, de la Navodari si pana la Vama Veche. "Angajatii institutiei noastre strang algele de pe sectoarele de plaja libere de contract (neinchiriate) si intervin la linia tarmului, in zona sectoarelor inchiriate, doar cand intensitatea fenomenului algal depaseste capacitatea operatorilor de a le indeparta. Pentru reducerea disconfortului produs turistilor de fenomenul de inflorire algala actionam seara, in medie cu 45 de muncitori si peste 20 de utilaje", a declarat purtatorul de cuvant.Potrivit aceleasi surse, prezenta algelor aduse de curentii marini la tarmul marii nu este daunatoare sanatatii si ca de la data de 12 mai, cand sectoarele de plaje au fost predate catre cei 326 de operatorilor privati, si pana in prezent, au fost colectate si transportate la rampa peste 16.863 de tone de alge.  "Recordul in cea ce priveste colectarea algelor de pe litoralul romanesc a fost inregistrat in anul 2011, cand au fost adunate aproximativ 47.000 de tone de alge. In anul 2012 au fost colectate si transportate la rampa de deseuri 24.750 tone, iar anul trecut au fost colectate 19.176 tone", a conchis Marieta Iorga.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE