Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul Justiţiei: Constantin Iacob şi Călin Nistor, propuşi pentru un nou mandat de procurori şefi adjuncţi ai DNA

Postat la: 26.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor au fost propuşi de Ministerul Justiţiei (MJ) pentru reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a transmis, marţi, Ministerul Justiţiei

Potrivit unui comunicat, "Ministrul justiţiei a transmis luni, 25 aprilie 2016, Consiliului Superior al Magistraturii cele două propuneri de reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru o perioadă de 3 ani a domnilor procurori Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor".

În comunicat se mai menţionează că "potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată".

Pentru desemnarea celor două propuneri "ministrul justiţiei a avut în vedere rezultatele obţinute în perioada primului mandat, experienţa profesională şi managerială a celor doi cât şi îndeplinirea criteriilor de integritate", se mai spune în comunicat.

Pe 6 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la TVR, că a semnat în cursul zilei decretul de numire a Laurei Condruţa Kovesi pentru un nou mandat în fruntea DNA, reiterând cu această ocazie aprecierea faţă de activitatea procurorului şef DNA. Şeful statului a precizat că decretul va fi publicat în Monitorul Oficial pe 7 aprilie.

''Rezultatele obţinute de DNA în anii trecuţi şi dacă vorbim de trecutul recent chiar în 2015 sunt impresionante. Pot să vă spun că în această după-amiază am semnat decretul de numire a doamnei Kovesi pentru un nou mandat de trei ani în fruntea DNA-ului, decret care va fi publicat mâine la prima oră în Monitorul Oficial cu care se încheie parcursul de stabilire a şefului DNA pentru următorii trei ani. Am vrut să lămurim această chestiune, nu vreau să apară cumva semne de întrebare sau îndoială într-o chestiune unde eu trebuie să spun că eu sunt foarte mulţumit de rezultate, sunt foarte mulţumit de abordare şi am toată convingerea că DNA-ul va continua în forţă'', a subliniat Iohannis.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE