Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul lui Vasile Dancu a pus in dezbatere Legea pentru aprobarea Strategiei de dezvoltare teritoriala

Postat la: 25.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

"Romania 2035, o tara cu un teritoriu functional, administrat eficient, care asigura conditii atractive de viata si locuire pentru cetatenii sai, cu un rol important in dezvoltarea zonei de sud-est a Europei", aceasta este viziunea de dezvoltare a teritoriului national propusa prin Strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei (SDTR) potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Dezvoltarii.

Strategia are si un site dedicat, dar o zona cheie a paginii de internet - Forumul, nu functioneaza la ora redactarii acestei stiri. Sectiunea Forum de pe site nu are legatura cu actuala consultare publica, a adaugat sursa citata. Potrivit comunicatului remis de ministerul condus de videpremierul Vasile Dancu, documentul a rezultat in urma unui amplu demers institutional si de cercetare, derulat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in perioada 2012 - 2015.

Proiectul de act normativ intitulat Lege pentru aprobarea Strategiei de Dezvoltare Teritoriala a Romaniei se afla in consultare publica pana la data de 7 decembrie 2015. Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti - Directia Generala Juridica si Relatia cu Parlamentul, la adresa de e-mail iulia.matei@mdrap.ro sau la numarul de fax 0372.114.569.

"Ministerul Dezvoltarii gestioneaza programe cu impact national semnificativ si extrem de concret: rezultatele proiectelor implementate sunt spatii sau echipamente cu care oamenii lucreaza, spatii pe care le parcurgem in drumul catre scoala sau serviciu, spatii de recreere sau pentru sport, spatii pe care le folosim zi de zi. Ce se intampla zi de zi la minister duce, intr-un limbaj mai tehnic, la echiparea intregului teritoriu Romaniei, dar si la dezvoltare sociala si economica. Suntem ca un administrator national, daca vreti, iar munca noastra devine mai eficienta daca o fundamentam pe strategii si daca are la baza o planificare coerenta. De aceea, va invitam sa fiti activi in procesul de consultare publica a Strategiei de dezvoltare si multumim in avans fiecarui participant pentru contributie", a declarat viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice. SDTR este documentul programatic pe termen lung prin care sunt stabilite obiective de dezvoltare, masuri, actiuni si proiecte concrete la nivel teritorial.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE