Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Ministrul Dan Costescu dă siguranța feroviară pe mâna lui Valentin Dorobanțu, cercetat de DNA pentru devalizarea CFR Călători

Postat la: 29.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, il va numi in cursului zilei de azi sau cel tarziu pana maine, in functia de director al Autoritatii de Siguranta Feroviara Romana (AFSR) din cadrul Autorităţii Feroviare Române (AFER) pe fostul manager general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu.

Propunerea de schimbare a actualului director al AFSR, Mihaela Carabineanu, proteja afaceristului Gruia Stoica, cu Valentin Dorobantu apartine noului secretar de stat din Ministerul Transporturilor Eugen Ispas, mai cunoscut in institutie prin vanzarea de produse naturiste pentru slabit. Trebuie precizat ca Valentin Dorobantu a fost demis de catre fostul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, in urma unui raport de control foarte amplu trimis catre DNA privind ingineriile financiare si patrimoniale regizate de acesta cat timp a condus CFR Calatori.

In selectia de CV-ri pentru AFSR, Valentin Dorobantu a trecut ca este managaerul unei firme despre care sustine ca este o casa de expeditii a firmei Regiotrans Brasov. Mai trebuie precizat ca Valentin Dorobantu impreuna cu actualul manager al CFR Calatori, Iosif Szentes, au tesut inca din 2012 mersul trenurilor in interesul operatorilor privati de transport feroviar de calatori. La ora actuala, directorul general al AFER, Gelu Dae- trimis in judecata de DNA pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului intr-un dosar privind fapte de coruptie, dare si luare de mita, spalare de bani, abuz si instigare la abuz si cumparare de influenta, impreuna cu Mihaela Carabineanu, in AFER.

Trebuie precizat ca AFER este o instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Transporturilor, finanţată integral din venituri proprii, care, de ani buni, a devenit stat în stat. De fapt, Dae si Carabineanu nu misca in front in fata lui Gruia Stoica, iar daca DNA ar verifica aranjamentele din aceasta institutie regizate pentru firma afaceristului galatean, AFER ar ramane fara conducere dar si fara armata de directori si sefi.

In schimb, Gelu Dae a avut grija sa se puna bine si oamenii PD, mai exact cu cei ai Ancai Boagiu. Ca atare, el l-a pus director in cadrul Autoritatii de Siguranta Feroviara Romana pe Calin Marian, finul fostului director care a devalizat CFR Marfa si CFR SA- George Micu, omul de incredere al Ancai Boagiu. Mai nou, George Micu cu Gelu Dae si Anca Boagiu trag sforile ca Marian Calin sa ajunga director general la CFR Marfa. Insa, deoacamdata, Gelu Dae si un alt director din AFER, Mircea Arnautu, sunt cercetati de catre DNA pentru mai multe inginerii feroviare, dar cu toate acestea cei doi sunt incontinuare, bine merci, la butoanele AFER. Practic, prin numirea lui Valentin Dorobantu la sefia ASFR, ministrul Dan Costescu pune lupul paznic la oi, tinand cont de faptul ca el a devalizat CFR Calatori, fapt pentru care a si ajuns la  DNA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE