Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Minore dintr-un centru de asistenţă socială forțate să se prostitueze

Postat la: 24.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii fac 12 percheziţi, joi dimineață, în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, la membrii unei grupări care ar fi racolat minore dintr-un centru de asistenţă socială din Târgovişte şi le-ar fi obligat să se prostitueze. Gruparea era sprijinită de o supraveghetoare din Complexul de Servicii Sociale "Floare de Colţ", din cadrul DGASPC Dâmboviţa.

Femeia este suspectată că i-a ajutat să exploateze sexual două minore, potrivit sursei citate. Anchetatorii au descins la membrii grupării, suspectaţi de trafic de minori, proxenetism și act sexual cu un minor, şi vor duce 60 de suspecţi la audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Piteşti.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014, suspecţii au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe minore instituţionalizate într-un centru de minori aparţinând DGASPC Dâmboviţa, din municipiul Târgovişte, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pentru a obţine foloase materiale", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Percheziţiile sunt făcute de procurorii DIICOT Piteşti şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, SCCO Vâlcea şi BCCO Ploiești, precum și al jandarmilor. Acţiunea este spijinită şi de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE