Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Moni, consilierul lui Oprescu a recunoscut faptele şi a făcut două denunţuri la DNA

Postat la: 20.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Solomon (Moni) Wigler, a recunoscut acuzaţiile în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri. Totodată, acesta a făcut şi două denunţuri la DNA.

Fostul consilier cere cercetarea în libertate. "Vreau să termin cu acest vis negru care a fost asupra mea. Sunt vinovat, am greşit!", a spus Wigler. Solomon Wigler, "mâna dreaptă" a lui Sorin Oprescu, a recunoscut toate faptele în faţa instanţei. Consilierul primarului suspendat al Capitalei este acuzat că ar fi luat bani pentru aprobarea unor PUZ-uri. În faţa judecătorilor, avocatul Pavel Abraham a declarat că Wigler merge pe procedura simplificată şi a recunoscut totul.

"Trebuie să vedem dacă acest om mai trebuie să fie în arest. A făcut şi două denunţuri. Conduita lui este de necontestat. A recunoscut mai mult decât este necesar", a spus avocatul său. "A făcut denunţ la adresa consilierilor la care trebuiau să ajungă banii", a spus alt avocat. "A slăbit 8 kg, nu poate mânca pe probleme dentare", au mai susţinut apărătorii săi. În ultimul cuvânt din faţa judecătorilor Curţii de Apel, Wigler a spus că regretă faptele.

"Din poziţia de consilier personal m-am ocupat de toate problemele sociale ale Primăriei Capitalei. Am greşit, dar am făcut şi lucruri bune. Îmi doresc arest la domiciliu, am o situaţie foarte grea acasă. După ce s-a pus sechestru pe avere, familia soţiei i-a cerut să se despartă de mine, că le-am făcut numele de ruşine. Vreau să mă duc acasă la ea să vorbesc, chiar dacă mă întorc în penitenciar. Am un implant dentar, am făcut demersurile să mă duc la stomatolog, am slăbit 8 kilograme. Din primul moment în care am fost prins în flagrant, am ales sinceritatea. Vreau să termin cu acest vis negru care a fost asupra mea. Sunt vinovat, am greşit!", a spus Wigler.

Procurorii DNA l-au avut în vizor mult timp pe consilierul personal al primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu. Solomon Wigler a fost înregistrat audio-video în timp ce cerea sau primea mită în biroul său de la etajul 14 al Primăriei Capitalei, el spunându-i la un moment dat unui om de afaceri: "Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?".

Potrivit referatului procurorilor DNA, consilierul a cerut mită garantând faptul că va interveni pe lângă Oprescu pentru a fi eliberate mai multe autorizaţii de construcţie. În cadrul documentului citat se face referire la mai multe sume de bani cerute de Wigler unui om de afaceri, acestea totalizând 230.000 de euro. Într-una dintre aceste situaţii, pentru a obţine autorizaţia de construire a unui sens giratoriu pentru un supermarket situat la intersecţia a două bulevarde, Solomon Wigler a cerut să primească mita sub forma contravalorii unui contract de execuţie a lucrării pentru realizarea soluţiei de trafic.

Într-un alt caz, consilierul suspendat al lui Sorin Oprescu a cerut aceluiaşi om de afaceri 15.000 euro pentru a interveni pe lângă ceilalţi consilieri, în aşa fel încât să fie votată o hotărâre legată de donarea unui teren. Wigler a cerut ca banii să îi fie viraţi în tranşe de 4.000 sau 5.000 de euro, prin virament din contul bancar al soţiei omului de afaceri în contul soţiei consilierului.

În cadrul referatului cu propunere de arestare preventivă sunt descrise şi mai multe situaţii în care Solomon Wigler a luat mită în biroul său de la etajul 14 al Primăriei Capitalei. Solomon Wigler a fost reţinut de procurorii DNA după ce ar fi primit mită 204.000 de euro. Consilierul suspendat al Primăriei Generale are două case, un apartament, ceasuri, bijuterii şi obiecte de artă în valoare totală de 1,9 milioane de euro, precum şi trei autoturisme BMW şi Audi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE