Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nababul "băiat deştept" de la calea ferată, reevaluat de Ioan Rus pe post de consilier

Postat la: 02.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: radioiasi.ro

Cand Ioan Rus a ajuns ministru al Transporturilor, in urma cu un an de zile, George Buruiana era director general la CFR Marfa, dar in acelasi timp figura ca membru in Consiliul de Administratie de la CFR SA si in Consiliul de Supraveghere de la CFR Calatori si Danube Bridge Calafat-Vidin.

Pentru aceste eforturi, Buruiana a fost remunerat, in 2014, cu suma totala de 108.710 de lei, adica lunar cu 9.059 de lei, ceea ce reprezinta circa 2.000 de euro, iar cu un asemenea CV este acum consilierul ministrului Ioan Rus.

De la sponsorizarea starletei TV, la chilotii de tabla

In iunie 2014, la prima sedinta cu toti directorii din minister si de la companii, Ioan Rus a avut un dialog "academic" cu George Buruiana. Ministrul Transporturilor l-a avertizat ca Buruiana sa aiba grija si sa fie atent ca sunt probleme mari la CFR Marfa. Imediat a venit si raspunsul lui Buruiana: "Ce trebuie sa fac? Sa imi pun chiloti curati?".

Reactia lui Rus a fost pe masura: "Sa-ti pui chiloti de tabla". Nu stim, daca intre timp, George Buruiana si-a pus chiloti de tabla, dar a stat pana anul acesta in continuarea la conducerea CFR Marfa, chiar daca acesta a regizat mai multe inginerii prin care compania de stat sa fie pagubita. Insa, dupa ce a fost debarcat de la CFR Marfa, George Buruiana a fost numit de Ioan Rus consilierul său personal. Din aceasta postura, Buruiana dirijeaza tot ce misca la calea ferata.

Ceea ce se stie mai putin despre George Buruiana este faptul ca acesta a fost in acelasi timp si actionar la companie privata de transport feroviar de marfa si director general la CFR Marfa. Trebuie subliniat ca actualul consilier a lui Rus a fost director general la CFR Calatori pe vremea cand Miron Mitrea era ministrul Transporturilor, dar a fost trimis la plimbare de catre acesta pentru ca Buruiana sponsorizase cu circa 25.000 de dolari din banii companie de stat o starleta TV ajunsa vedeta in tabloidele deocheate.

Fermierul feroviar cu peste 500.000 de euro in conturi

Potrivit declaratiei de avere, George Buruiana este unul dintre cei bogati oameni din Ministerul Transporturilor, cu exceptia lui Ioan Rus. El este un latifundiar cu acte in regula cu o zestrea imobiliara de invidiat. George Buruiana detine doua apartamente in Bucuresti, trei case de locuit - doua in Rosiorii de Vede (250 mp si 120 mp) si una in Voluntari de 340 mp si o casa de vacanta de 100 mp la Dunavatul de Sus in Delta Dunarii. Mai detine doua terenuri agricole, unul de 17,3 ha in Rosiorii de Vede si altul de 1,9 ha la Cosereni- Dolj, dar si patru terenuri intravilane in Rosiorii de Vede, Voluntari si Dunavatul de Sus. Totodata, el are zece conturi bancare unde a depozitat 497.022 de euro si 140.000 de lei, adica peste 520.000 de euro. In plus, mai incaseaza anual din inchirierea a doua apartamente si o casa de locuit peste 32.000 de euro si vreo 100.000 de lei din vanzarea laptelului pe care-l produce la ferma familiei sale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE