Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Încă trei decese din cauza rujeolei, în doar zece zile! Numărul cazurilor de anul acesta a ajuns la 935

Postat la: 28.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ultima raportare a Institutului Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, arată că în România, de la începutul anului până la 28 octombrie, s-au înregistrat 935 cazuri de rujeolă, cu 149 mai multe față de ultima raportare emisă la 14 octombvrie. În doar 10 zile s-au înregistrat încă trei decese din cauza acestei boli, ridicând numărul total pe tot anul la 6!

S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 30 de județe: 223 în Arad, 190 - Mureș, 128 - Bistrița, 91 - Timiș, 90 - Cluj, 39 - Caraș Severin, 37 - Brașov, 34 - Suceava, 18 - Hunedoara, 15 - Dolj, 13 - Bihor, 11-Sălaj, câte șase - Harghita și Alba, cinci - Iași, patru - Olt, câte trei - Sibiu, București, Bacău, Constanța, câte două Dâmbovița, Neamț, Brăila și câte un caz în Giurgiu, Mehedinți, Vaslui, Botoșani, Buzău, Prahova, Vâlcea.

Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. În contextul epidemiologic actual s-a recomandat intensificarea acțiunilor de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinați/nevaccinați. Până la această dată au fost recuperați la vaccinare 3.049 de copii cu vârste între 1 - 15 ani, precizează raportul Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, transmis și de Ministerul Sănătății (MS).

MS face apel către părinți să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor și să se adreseze medicilor de familie pentru imunizare. Totodată, Ministerul reamintește că există suficiente doze de vaccin ROR pentru toți copiii care au nevoie de imunizare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE