Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nepotul lui Traian Băsescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta

Postat la: 26.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dragos Basescu, fiul lui Mircea Basescu, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acesta fiind acuzat de trafic de influenta. Dragos Basescu, aflat sub control judiciar pe cautiune, este acuzat de trafic de influenta, in timp ce Nistor Ciprian este acuzat de complicitate la trafic de influenta.

"La data de 13 martie 2014, Dragos Basescu, beneficiind de ajutorul lui Nistor Ciprian, i-a pretins unui om de afaceri (denuntator in cauza) suma de 500.000 euro pentru o solutie de respingere a arestarii intr-o contestatie formulata de catre DIICOT, in dosarul ce il privea pe acesta din urma si inca 500.000 euro, atat pentru obtinerea unei solutii favorabile in cauza respectiva, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului. In sprijinul acestor pretentii, Dragos Basescu a lasat sa se creada ca are influenta pe langa organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni in sensul celor aratate mai sus.

Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pana la doi ani, in functie de evolutia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul urma sa fie incheiat cu o societate de consultanta internationala. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza", arata DNA.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE