Nou Consiliu de Administrație la Electrica SA va fi de acum compus din sapte membri
Postat la: 15.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Conform unui raport remis ieri Bursei de Valori București, acționarii Electrica au ales luni, în Adunarea Generală Ordinară, prin vot cumulativ, noul Consiliul de Administrație al societății. Noii membri sunt Arielle Malard de Rotschild, Cristian Bușu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Boersma și Pedro Mielgo Alvarez.
Electrica SA va fi administrată de un Consiliu de Administrație compus din șapte membri, patru dintre administratori fiind independenți și neexecutivi. Până în prezent, Consiliul de Administrație al Electrica SA a fost compus din cinci membri. Ședințele Consiliului vor fi ținute în mod valabil în prezența a cel puțin cinci membri, dintre care doi membri vor fi obligatoriu independenți, precizează reprezentanții Electrica.
'Din punctul meu de vedere, Adunarea Generală a Acționarilor Electrica SA a ales astăzi (luni - n.r.) un Consiliu de Administrație foarte echilibrat, ce asigură și premizele continuității decizionale. Avem patru membri români și trei străini, avem membri ai fostului Consiliu de Administrație care au fost realeși și, cel mai important, avem un Consiliu de Administrație format din profesioniști cu o vastă experiență, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Le urez succes și sunt convins că Electrica va continua pe drumul reformei și al bunei guvernanțe corporative, respectându-și, totodată, angajamentele asumate prin prospectul de listare', a declarat Ioan Roșca, director general Electrica.
Arielle Malard de Rothschild este fondatorul diviziei de Piețe Emergente al Băncii de Investiții Rothschild & CIE și este managing director și vicepreședinte pentru Europa de Est al Rothschild & CIE, dar și președinte al Consiliului de Administrație al CARE France. A lucrat pentru Banca Mondială și pentru Lazard, precum și în domeniul consilierii pe probleme financiare în Europa de Est și Africa de Nord. Are un doctorat în economie internațională la Institutul de Științe Politice din Paris, cu specializarea în fuziuni și achiziții. Are experiență în proiecte mari de privatizare în România, Polonia, Rusia, Ungaria și Maroc. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA.
Cristian Bușu este din anul 2011 lector universitar în cadrul ASE București, desfășurând numeroase activități didactice. În prezent este secretar de stat în Ministerul Energiei. A ocupat funcția de director la sucursala centrală Marfin Bank București. În perioada 2009-2013, a ocupat funcția de director economic în cadrul Fondului Proprietatea și membru în Comitetul Reprezentanților. Anterior a fost, timp de patru ani, consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului României. Între anii 2000-2005 a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA.
Ioana Alina Drăgan și-a construit experiența profesională activând deopotrivă în domeniul privat în companii precum Siemens Romania, BRD-Groupe Societe Generale, dar și în domeniul public, respectiv în cadrul Ministerului Energiei. S-a specializat pe patru arii din domeniul financiar: bancar, garanții, trezorerie și proiecte de finanțare. Din noiembrie 2015, a fost membru interimar al Consiliului de Administrație al Electrica SA. Anterior, a fost membru în Consiliul de Administrație al companiei Nuclearelectrica. În prezent, activează în cadrul Ministerului Energiei, ca șef Serviciu Administrare la Direcția Generală de Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie. Este licențiată în economie, absolventă a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE București. A absolvit programul WU Energy Expert, din cadrul Vienna University of Economics and Business.
Corina Georgeta Popescu este secretar de stat la Ministerul Energiei. Cu o vastă experiență în domeniul energetic, a condus Departamentul Exploatare la Electrica SA, a fost director la Sucursala București OMV Trading GmbH Viena Austria și a coordonat Departamentul Power Assets la OMV Petrom. De asemenea, a fost Director de Reglementări și Supraveghere a Pieței Energetice în cadrul E.ON România și Director al Departamentului de Achiziție Energie Electrică la E.ON Moldova. Este membru în Consiliul Internațional al Marilor Rețele Electrice, Comitetul de Studiu 'Cabluri insulare' (CIGRE), Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFFER) și Comitetul Național Român al Consiliul Mondial al Energiei (CNR-CMR). Este absolvent al Facultății de Energetică la Universitatea Politehnică București și a obținut certificare în management la The Open University.
Michael Adriaan Maria Boersma este consultant senior, președinte și membru în CA-ul mai multor companii, fundații, instituții și organisme consultative. A fost ales membru în Consiliul de Administrație al unor companii din Olanda, SUA, Germania și Finlanda. Între 2003 și 2009, a fost director general și președinte al Essent, cea mai mare companie integrată de utilități din Olanda. Michael Adriaan Maria Boersma a ocupat, în 2003, funcția de președinte al Shell Global Solutions. Este profesor de guvernanță corporativă în cadrul Universității TIAS din Olanda. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA.
Bogdan George Iliescu are o bogată experiență în investment banking și, totodată, în calitate de administrator independent neexecutiv într-una dintre cele mai mari zece companii din România. Din 2014, ocupă funcția de director executiv BRD - Groupe Societe Generale Departamentul Corporate Finance. A fost implicat în misiuni de consultanță pentru statul român privind privatizările și a derulat mandate de cumpărare pentru corporații internaționale. A fost membru al echipei de consultanți pentru fuziuni și achiziții a BRD care a lucrat pentru programul de privatizare al Băncii Mondiale în România (PSAL). A absolvit Academia de Studii Economice din București și deține o diplomă de Master în management. Are cunoștințe solide și o experiență vastă în domeniul financiar bancar, fuziuni achiziții, privatizări și piețe de capital, consultanță strategică și restructurări.
Pedro Mielgo Alvarez și-a dezvoltat cariera în sectorul energetic (petrol, gaze și electricitate), al ingineriei și comerțului internațional. Are o experiență foarte bogată legat de activitățile reglementate din sistemul energetic (transportul energiei electrice și distribuția de gaz), cu o mare implicare în procesele de reformă a unor companii importante, dar și pe aspecte de reglementare. De-a lungul timpului, a ocupat funcții executive dar și non-executive foarte importante în companii foarte mari, printre acestea numărându-se președinte și CEO la Red Electrica Spania și presedinte non-executiv la Madrilena Red de Gas (din 2011 până în prezent). Este absolvent al Universității Politehnice din Madrid și a urmat mai multe specializări, inclusiv la Stanford University.
Societatea de distribuție și furnizare a energiei electrice, Electrica SA este lider pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Poziția de top este susținută atât de rezultatele economice, cât și de o experiență în domeniu ce se întinde pe mai mult de 120 ani. Electrica SA are o arie de cuprindere națională - cu organizare zonală în 3 zone, pentru distribuția și furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord și pe cuprinsul întregii țări pentru întreținere și servicii energetice.
Acționarii Electrica sunt statul român, prin Ministerul Energiei, cu 48,7805% din acțiuni, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare - 8,6559%, BNY Mellon DRS, New York (SUA) - 5,7688%, persoane juridice-31,7583% și persoane fizice - 5,0365%. Grupul Electrica, furnizor și distribuitor de energie electrică, a înregistrat în primele nouă luni din acest an un profit net consolidat de 428 de milioane de lei, în creștere cu 92 de milioane de lei, respectiv cu 27%, față de aceeași perioadă a anului trecut.
Profitul operațional, în același interval de timp, a fost de 497 de milioane de lei, cu 22% mai mare decât în primele nouă luni din 2014. Profitul atribuibil acționarilor a crescut cu 38% în primele nouă luni ale anului 2015, față de aceeași perioadă a anului trecut. Electrica SA deține filialele de furnizare și distribuției a energiei electrice Transilvania Nord, Transilvania Sud și Muntenia Nord.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Îți vine să te intrebi cum naiba au facut averi? Cine sunt misterioşii oameni din business care consiliază cel mai prost guvern al tuturor timpurilor
Sorin Grindeanu: „Exista un grup informal de consilieri din privat care consiliaza Guvernul, ceea ce este ilegal". ...
-
Acum se explică toate: Creierul nostru "redă în reluare" ultimele 15 secunde din realitatea de lângă noi
Cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen și Universitatea din California scot la iveala un adevar surprinzator desp ...
-
Si-a prevazut sfârșitul: Ozzy Osbourne a murit. Acum două săptămâni a susținut concertul de adio pentru fani
Vedeta heavy metal Ozzy Osbourne a murit, la doar cateva saptamani dupa ce s-a reunit cu colegii sai de trupa Black Sabb ...
-
Harta tarilor europene in care cei meteosensibili se simt cel mai rău. România este printre cele mai afectate
O noua teorie circula pe internet legat de faptul ca persoanele meteosensibile se simt din ce in ce mai rau in aceste zi ...
-
Schema băieților destepti din Energie: Conducerea Electrica Serv a sifonat 4,5 milioane de lei
Polițiștii Capitalei au efectuat 11 percheziții domiciliare intr-un dosar de delapidare in care sunt vizate opt persoane ...
-
Google şi OpenAI câştigă aurul la Olimpiada Internaţională de Matematică, o premieră pentru I.A.
Google, prin divizia sa de inteligenta artificiala, si OpenAI au anuntat ca modelele lor AI au obtinut medalii de aur la ...
-
Percheziții DNA la Cristian Popescu Piedone. De ce este suspectat șeful ANPC
Percheziții DNA au loc marți, 22 iulie, la șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone. Procurorii au descins in complexul rezi ...
-
Pare imposibil dar ziua de 22 iulie ar putea fi cea mai scurtă zi din istorie
Cercetatorii au anunțat ca ziua de 22 iulie ar putea fi cea mai scurta zi din istorie, depașind un record stabilit acum ...
-
Planul secret al Comisiei Europene care lovește direct in piața auto
Comisia Europeana pregatește in secret un proiect de lege care ar obliga companiile de inchirieri auto, precum Sixt sau ...
-
Nu mai e niciun secret: Cercetătorii de la Harvard vorbesc deschis despre o civilație avansată care provine din adâncurile Pământului
Cercetatori de la Harvard și Montana Technological University sugereaza o noua perspectiva asupra fenomenelor OZN, cunos ...
-
Blestemul Red Bull: Felix Baumgartner este al zecelea sportiv care moare tragic de pe o listă neagră a curajului extrem
Moartea fulgeratoare a lui Felix Baumgartner zguduie din nou lumea sporturilor extreme. Celebrul aventurier austriac, in ...
-
Cazul "Andrei Drăgan" - un dosar uitat de opt luni în sertar care lasă vinovații nepedepsiți
La opt luni de la moartea tragica a lui Andrei Marius Dragan, adolescentul de 16 ani decedat in urma unui șir de erori m ...
-
Top 5 inventii care ne-au schimbat vietile, fara sa ne dam seama
Cred ca am observat cu totii avansul tehnologic extrem de rapid din ultimii ani de zile. Asadar, au aparut o multime de ...
-
Cea mai masivă coliziune de găuri negre observată vreodată pune la încercare teoriile despre formarea Universului
O echipa internaționala de astronomi a detectat cea mai puternica și misterioasa coliziune de gauri negre inregistrata p ...
-
Secretul șamanilor confirmat de știință: Mecanismul prin care ciupercile halucinogene vindecă boli si inteneresc organismul cu pana la 60%
O substanța halucinogena extrasa din ciupercile halucinogene ar putea deveni un adevarat elixir al tinereții. Studiile r ...
-
Când vedeți săgeata de mouse pe ecranul bancomatului nu introduceți cardul că rămâneți fără banii din cont
În sezonul turistic, infractorii vaneaza turiștii neatenți, profitand de aglomerația urbana. Bancomatele din zonel ...
-
Șeful ASF a calculat "Curba lui Laffer" pentru România. Modelul pe care ar trebui să-l urmeze Ilie Bolojan dar care nu pricepe absolut nimic. Poate Nicușor Dan sa-i explice
Șeful Autoritații de Supraveghere Financiara, Alexandru Petrescu, vorbește despre situația actuala din Romania, dar și d ...
-
Un bărbat beat a furat o ambulanță din curtea Spitalului de Urgență Giurgiu. A rupt bariera și a gonit până în Teleorman cu politistii după el. S-au tras focuri de armă
Un barbat de 46 de ani a furat o ambulanta din curtea Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu si a distrus bariera de acc ...
-
Fizicienii confirmă că trăim într-o gaură gigantică din spațiu VIDEO
Autor: Sabine Hossenfelder Este aceasta poate cheia pentru a ințelege in sfarșit universul? Sa vedem. Numarul galaxiilor ...
-
România va avea cat de curand o clima africană: Meteorologii anunță când va fi vârful caniculei în țara noastră
Meteorologul ANM, Florinela Georgescu, a explicat ca in aceste zile o masa de aer fierbinte din nordul Africii ajunge pe ...
-
Nu a fost stop cardiac! Cauza mortii lui Felix Baumgartner a fost reevaluată. Care a fost cu adevarat motivul care a produs această tragedie
Felix Baumgartner, celebrul sportiv austriac care a intrat in istorie in 2012 dupa ce a sarit cu parașuta din stratosfer ...
-
Christian Sabbagh critică dur sistemul public de sănătate după ce a avut AVC: "Zâmbeam, dar eram singur în lupta pentru viață"
Jurnalistul Christian Sabbagh a revenit la pupitrul știrilor Kanal D, la doar cateva zile dupa ce a suferit un accident ...
-
Devine un obicei anti-creștin: Încă o țară europeană introduce sinuciderea asistată și redeschide vechile controverse
Parlamentul Sloveniei a adoptat vineri o lege care permite moartea asistata, alaturandu-se unui numar tot mai mare de ta ...
-
Rezultate autopsiei în cazul lui Felix Baumgartner: Ce s-a întâmplat fix înainte de prăbușire
Autopsia a confirmat ca Felix Baumgartner a suferit un stop cardiac in timpul zborului cu parapanta motorizata, in accid ...
-
Planul NATO de apărare pe Flancul Estic. Dezvăluirile comandantului trupelor SUA în Europa: "Putem opri un atac într-un interval de timp de care nu s-a mai auzit până acum"
Generalul american Cristopher Donahue, comandantul trupelor SUA in Europa și al forțelor terestre ale NATO, a dat detali ...
-
Răsturnare de situație în ancheta privind Coiful de la Coțofenești: Interlopii români, eliminați de pe lista suspecților
Ipoteza conform careia un interlop roman ar fi comandat furtul Coifului de la Coțofenești și al celor trei brațari dacic ...
-
Un fost homosexual riscă închisoarea după ce a relatat public modul în care a devenit creștin
Un fost activist LGBT din Malta, care se pare ca risca o pedeapsa cu inchisoarea dupa ce a marturisit ca a lasat in urma ...
-
Bible Chat - aplicația creștină care a cucerit lumea cu ajutorul AI: "Vrem să ajungem la un miliard de oameni"
Bible Chat, o aplicație mobila de consiliere spirituala creștina, dezvoltata de o echipa internaționala coordonata de La ...
-
A fost inventat dispozitivul care transformă visele în secvențe cinematografice. Ca să le poți vedea pe ecran, ca pe un film, ai nevoie doar de un cablu HDMI
O companie olandeza lanseaza un „inregistrator de vis" bazat pe inteligența artificiala: visele pot fi transformat ...
-
Un muncitor din India a dezvăluit pe TikTok veniturile obținute ca livrator în România: Postarea a stârnit un val de reacții online
Utilizatorul YADAV_IN_EUROPE a devenit viral dupa ce acesta a publicat imagini cu presupusul sau caștig lunar ca livrato ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu