Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O asistentă socială din Moreni emitea certificate de handicap false contra unor sume mari de bani

Postat la: 20.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Băleanu Maria a prejudiciat Casa Judeţeană de Pensii Dâmboviţa cu suma de 50.532.591 lei, reprezentând plata, pe nedrept, către beneficiari, a unor prestaţii sociale cu titlu de pensie de invaliditate Procurorii DNA au dispus, miercuri, trimiterea în judecată a Mariei Băleanu, fost asistent social principal în cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Moreni, judeţul Dâmboviţa, pentru luare de mită, în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată.

În perioada 1993-2007, Băleanu Maria, în calitate de asistent social principal în cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Moreni, în mod repetat, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, rezultate din fişa postului, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate şi la eliberarea deciziilor asupra capacităţii de muncă pentru un număr total de 3030 persoane, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

"Aceste documente au fost eliberate în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, respectiv: prin falsificarea deciziilor asupra capacităţii de muncă, fie prin plăsmuire, fie prin efectuarea de menţiuni nereale în conţinutul acestora; prin emiterea unor decizii asupra capacităţii de muncă în absenţa titularului, în vederea examinării de către medicul expert al asigurărilor sociale ori în lipsa documentelor medicale care să susţină diagnosticul stabilit; prin necomunicarea Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa a listei persoanelor care nu s-au prezentat la termenul de revizuire anual", potrivit documentului DNA.

În document se mai arată că - aceste documente au fost eliberate în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, respectiv : - prin falsificarea deciziilor asupra capacităţii de muncă, fie prin plăsmuire, fie prin efectuarea de menţiuni nereale în conţinutul acestora, - prin emiterea unor decizii asupra capacităţii de muncă în absenţa titularului, în vederea examinării de către medicul expert al asigurărilor sociale ori în lipsa documentelor medicale care să susţină diagnosticul stabilit, - de asemenea, nu s-a comunicat Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa lista persoanelor care nu s-au prezentat la termenul de revizuire anual.

Băleanu Maria a prejudiciat Casa Judeţeană de Pensii Dâmboviţa cu suma de 50.532.591 lei, reprezentând plata, pe nedrept, către beneficiari, a unor prestaţii sociale cu titlu de pensie de invaliditate. Băleanu Maria, în mod repetat, a pretins şi primit, de la un număr de 106 persoane, sume de bani şi bunuri în cuantum total de 41.762 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmboviţa, cu propunere de confiscare a sumei de 41.762 lei primită de inculpată cu titlu de mită şi de desfiinţare a înscrisurilor falsificate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE