Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O firmă controlată indirect de Sebastian Ghiţă a intrat în insolvenţă

Postat la: 04.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Asesoft International", compania despre care DNA spune că este controlată indirect de Sebastian Ghiţă, a intrat în insolvenţă la cererea unei companii din Suedia, Transas Marine International. Nu se ştie deocamdată la cât se ridica datoria pentru care suedezii au cerut insolvenţa Asesoft.

Compania înfiinţată de Sebastian Ghiţă a primit deja un administrator judiciar provizoriu, casa de insolvenţă Ionescu şi Sava. Asesoft este o companie care a câştigat de-a lungul anilor mai multe contracte importante cu statul. De exemplu, în 2013 a fost în consorţiile care au primit două contracte de la Ministerul de Externe, unul pentru sistemul electronic de obţinere a vizelor, altul de mentenanţă pentru sistemul de informaţii privind vizele.

Potrivit datelor de la registrul comerţului, 99% dintre acţiunile Asesoft sunt deţinute de un offshore cipriot, Minasee Holdings. Însă un rechizitoriu întocmit de DNA spune că Sebastian Ghiţă ar fi unicul acţionar al companiei cipriote care controlează Asesoft International. Trebuie subliniat faptul că Sebastian Ghiţă este cercetat de DNA sub acuzaţia că i-a dat mită fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, în schimbul finanţării clubului de baschet Asesoft din banii autorităţilor locale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE