Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șoferii lui Pandele se războiesc cu nevăzătorii

Postat la: 29.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

S-a întâmplat ieri, 28 martie, în stația Cartier Colentina din București, pe direcția Republica SA, la ora 13.15. Cetățeanul Gheorghe M., suferind de Retinopatie pigmentară (nevăzător cu handicap grav), însoțit cum era și normal, s-a urcat în autobuzul Primăriei Orașului Voluntari, cu nr. de înmatriculare IF-90-PVL, prezentând șoferului legitimația de persoană asistată.

Conducătorul auto i-a cerut însoțitorului, pe un ton violent, să achite contravaloarea călătoriei „că știe el care-i legea, nu trebuie să-l învețe călătorii". Domnul M. i-a explicat șoferului că și însoțitorii persoanelor cu handicap se bucură de gratuitate și l-a rugat să citească această prevedere pe legitimația pe care i-o prezentase. „Nu citesc nimic și nu plec din stație, până nu coborâți sau însoțitorul nu plătește", a venit răspunsul angajatului primarului Pandele, urmat de oprirea motorului.

Conștient de drepturile pe care le are, persoana asistată n-a înțeles să coboare și nici însoțitorul să plătească legitimația de călătorie, iar unii călători i-au luat partea grăbiți, dar în necunoștință de cauză, cum se întâmplă de obicei. În cele din urmă, printre bombăneli și amenințări, șoferul și-a văzut de cursă.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații umilitoare la adresa unor persoane ce trebuie protejate de societate, îl somăm de primarul de Voluntari să-și instruiască șoferii de pe transportul în comun, cu privire la prevederile legale:
Legea nr. 448/2006, art. 23 alin. 1 și 2:
(1) Persoanele cu handicap grav și accentuat beneficiază de gratuitate pe toate liniile la transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafață și cu metroul.
(2) Beneficiază de prevederile alin. (1) și următoarele persoane:
a) însoțitorii persoanelor cu handicap grav, în prezența acestora.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE