Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Opt răniți din Colectiv vor fi transferați azi în Marea Britanie și Ungaria

Postat la: 08.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multe persoane rănite în incendiul din Colectiv vor fi transferate astăzi în clinici de specialitate din Marea Britanie și Ungaria. În funcție de starea lor de sănătate, medicii vor decide numărul exact al persoanelor care vor fi tratate în aceste două țări.

„Două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de evacuare medicală, sunt planificate să execute duminică, 8 noiembrie, două noi misiuni umanitare de urgenţă către Marea Britanie (ora aproximativă de decolare 10.00), şi Ungaria (ora aproximativă de decolare 12.00) pentru transferul unor pacienţi răniţi în incendiul de la clubul „Colectiv". Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne", informează Ministerul apărării.

„Pacienţii vor fi asistaţi pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD şi sprijinite de medici şi personal de specialitate din M.Ap.N", se precizează în comunicat. Doi răniți din Colectiv au fost transferați ieri la Viena. Două avioane SMURD au transferat în străinătate alte două persoane rănite în tragedia din Colectiv. Pacienţii au ajuns la clinici specializate din Viena, unde familiile lor speră că vor avea o şansă în plus la viaţă.

Prima aeronavă a decolat în jurul orei 17:00, cu o jumătate de oră întârziere faţă de ora programată. Avea la bord un pacient de la Spitalul Universitar, grav rănit în incendiul de vinerea trecută. Al doilea avion SMURD a plecat după ora 18:00. Pacienta de la Spitalul Militar era în stare critică şi familia a insistat să fie transferată la un spital din străinătate. Starea delicată este unul din motivele pentru care procedurile de îmbarcare au durat mai mult.

În plus, medicii au trebuit să treacă prin filtrele de la aeroport ca orice persoană obişnuită, ambulanţa a fost verificată, iar toate acestea au consumat timp. Sorin Cîmpeanu, premier interimar: „Echipele de medicii români vor transmite medicilor austrieci fișele privind starea pacienților." În timpul zborului, pacienţii au tot ce le trebuie. Cele două aeronave sunt special dotate pentru transportul victimelor. Sunt asistaţi de echipe medicale coordonate de SMURD şi sprijinite de medici şi personal de specialitate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE