Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Panama Papers: Acționari ai unui off-shore i-au vândut lui Victor Ponta un apartament

Postat la: 06.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Apar noi ipoteze în scandalul Panama Papers. Mai multe persoane, acţionare ale unui off-shore din acest stat, i-ar fi vândut lui Victor Ponta un apartament, într-un complex rezidenţial din Bucureşti. Firma din România, în spatele căreia s-a aflat concernul panamez, se află acum în faliment.

În iunie 2006, off-shore-ul, denumit Sthemko Holding, a înfiinţat compania G&F Real Estate and Constructions Bucureşti, cu un capital social de 1.000 de lei. Profilul acesteia erau afacerile imobiliare din bunuri proprii. Firma din România a cumpărat 16 apartamente în Central Park şi 13 apartamente în Rose Garden, iar, în 2011, acţiunile i-au fost cedate lui Georgios Chatzagiannis, preşedintele Sthemko Holding, arată sursa citată. Cu două luni înainte de a fi nominalizat premier, în anul 2012, Victor Ponta ar fi cumpărat de la această firmă un apartament în complexul imobiliar Central Park.

Totodată, soţia şi socrul fostului premier deţineau deja două apartamente în acelaşi complex rezidenţial, cumpărate direct de la dezvoltatorul imobiliar, şi anume societatea Central Residential Park SA. În 2007, Daciana Sârbu ar fi plătit 766.000 de lei pe o locuinţă de 167 de metri pătraţi, precizează sursa citată. Patronii Central Residential Park erau societatea Niro Investment SA, controlată de afaceristul Dumitru Nicolae, dar şi un off-shore din Insulele Britanice Virgine, denumit Running Total Group. În urmă cu doi ani, compania G&F Real Estate a intrat în insolvenţă pentru datorii de aproape 5,2 milioane de euro, în timp ce Running Total Group, celălalt off-shore implicat în ridicarea complexului imobiliar Central Park apare menţionat în dosarul Microsoft.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE