Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Parlamentarii, fără maşini în teritoriu, dar cu 150 de euro în plus la cazare

Postat la: 29.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatorii si deputatii ar putea sa nu mai beneficieze din partea Parlamentului de masini în teritoriu, ci doar de o suma lunara de 1.400 lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport în circumscriptie. De asemenea, suma forfetara destinata cazarii parlamentarilor care nu au domiciliul în Bucuresti sau în judetul Ilfov ar putea fi majorata de la 4.000 lei la 4.600 lei.

„Se solicita completarea articolului 41, alin. 2 si articolului 45, alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor în sensul în care parlamentarii nu mai beneficiaza de autoturisme în colegiile si circumscriptiile electorale, Parlamentul fiind în imposibilitatea achizitionarii unui asemenea numar de masini. S-a luat exemplul Parlamentului European, unde nu exista acest lucru, cheltuielile pentru transport în colegii si în circumscriptii fiind suportate din suma forfetara alocata în mod special pentru transport. (...) Suma forfetara propusa este de 1.400 lei lunar, care priveste numai transportul în colegiu, nu transportul din colegiu spre Bucuresti. Pentru cazare suma forfetara este 4.600 lei, stiu ca pâna acum era 4.000 lei", a declarat, ieri, vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, la finalul sedintei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Totodata, Chelaru a precizat ca propunerile de modificare ale Legii nr. 96/2006 au fost transmise Comisiei speciale pentru Statut pentru întocmirea unui raport, care ulterior va fi analizat în sedinta a plenului comun al Parlamentului. Concret, art. 41, alin. 2 ar urma sa fie modificat în sensul ca „deputatilor si senatorilor care nu au domiciliul în mun. Bucuresti sau în jud. Ilfov, li se acorda lunar, pe durata mandatului, o suma forfetara pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscriptie, pe baza declaratiei pe proprie raspundere, care reprezinta documentul justificativ", iar art. 45, alin. 3 ar urma sa stipuleze faptul ca „pentru cheltuielile de cazare se primeste în continuare o suma forfetara".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE