Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Partidul lui Băsescu vrea să facă plângere la CEDO împotriva Jandarmeriei

Postat la: 11.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, se plânge că participanții la mitingul de duminică au început să fie amendat de jandarmi și că intenționează să dea în judecată Guvernul Ponta pe care îl consideră direct vinovat pentru abuzurile la care sunt supuși oamenii de la miting. 

"Le-am solicitat tuturor cetățenilor care sunt amendați în clipa de față de către autoritățile statului, respectiv de Jandarmeria Română, să se adreseze PMP, pentru că noi am fost cei care am inițiat organizarea acestui miting și împreună vom merge în instanță și vom merge chiar până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva Guvernului Victor Ponta", a declarat miercuri Eugen Tomac, la Palatul Parlamentului.

"În primul rând sunt șocat și revoltat de faptul că cetățeni români care au ieșit să protesteze liber împotriva Guvernului Victor Ponta au început să fie amendați de instituții. Cred că este un fapt fără precedent, extrem de grav, în condițiile în care mitingul nostru a fost anunțat cu trei zile înainte la Primăria Capitalei, în condițiile în care jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului spune foarte clar că orice întrunire spontană sau organizată trebuie doar notificată la autoritățile statului, lucru pe care noi l-am și făcut și statul are obligația să asigure condiții minime ca aceste reuniuni să se desfășoare în mod pașnic, fără incidente", a spus Tomac.

Câteva sute de membri și simpatizanți ai Partidului Mișcarea Populară au cerut demisia premierului Victor Ponta, duminică, la un miting organizat în fața Palatului Victoria.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că mitingul nu este autorizat și că protestatarii au încercat să plece din zona Piața Victoriei, iar pentru a nu fi blocat traficul jandarmii au reașezat dispozitivul.
El a precizat că, potrivit legislației în vigoare, amenda pentru un miting neautorizat este cuprinsă pentru organizatorul persoană fizică între 1.000 și 10.000 de lei, iar pentru fiecare participant între 500 și 5.000 de lei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE