Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Patru functionari ai Consiliului Judetean Hunedoara au fost chemati la DNA in legatura cu un proiect finantat din fonduri UE

Postat la: 07.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Patru functionari ai Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara au fost chemati la sediul DNA Alba Iulia pentru explicatii in legatura cu un proiect finantat din fonduri europene, referitor la modernizarea unui drum judetean care face legatura intre localitatile Toplita si Lunca Cernii, din Tinutul Padurenilor, a declarat luni presedintele CJ Hunedoara, Adrian David, potrivit Agerpres.

Drumul are o lungime de peste 30 de kilometri si a costat aproape 18 milioane de euro, investitia urmand sa asigure accesul spre satele din Tinutul Padurenilor, dar si legatura cu judetul Caras-Severin. "Este o neconcordanta intre ceea ce si-au asumat membrii comisiei la receptie (lucrarii, n.r.) si unele obiectiuni, observatii, pe care le-a facut Agentia de Dezvoltare Regionala Vest, ulterior. Nu stiu sa se fi inceput urmarirea penala. Este normal si firesc sa ne supunem tuturor rigorilor legale", a afirmat David.

El a apreciat ca nu ar fi vorba de probleme grave legate de aceasta investitie, mentionand ca drumul este unul util pentru comunitatea locala. "In ceea ce ne priveste pe noi (Consiliul Judetean Huneodara, n.r.), strict, investitia a fost facuta corect. Se circula pe drumul spre Lunca Cernii, este foarte util. Ba, mai mult, judetul Caras Severin doreste sa continue acest drum judetean, tot pe fonduri europene, pana la drumul national", a precizat presedintele CJ Hunedoara.

Drumul judetean a fost inaugurat in noiembrie 2013. Valoarea totala a lucrarilor de modernizare a drumului s-a ridicat la 105,34 milioane lei, din care 76,7 milioane lei reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene, prin Programul Operational Regional (POR). Diferenta de bani a fost asigurata din cofinantari de la bugetul de stat, autoritatile judetene contribuind cu 2% din cofinantarea eligibila a proiectului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE