Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Percheziții la Consiliul Județean Satu Mare. Mascații au descins în birourile lui Adrian Ștef și Mircea Govor

Postat la: 17.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Descinderi cu mascați, în această dimineață, la Satu Mare. Procurorii DNA fac marți dimineata percheziții la Consiliul Județean (CJ) Satu Mare, în birourile președintelui Adrian Ștef și a vicepreședintelui Mircea Govor, la sediul central al ANAF din București şi în alte 14 locații situate în municipiul București și județele Ilfov, Satu Mare și Botoșani, într-un dosar privind fapte de corupţie.

Potrivit primelor informații, Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2010-2015. „Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2010 - 2015. În cursul zilei de 17 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 de locații situate în municipiul București și județele Ilfov, Satu Mare și Botoșani, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei şi a Inspectoratului Judeţean de Poliție Satu Mare", se arată într-un comunicat remis presei de DNA.

Perchezițiile din Satu Mare au loc în birourile președintelui CJ Satu Mare, Adrian Ștef, a vicepreședintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor, dar și în cadrul mai multor Direcții din cadrul Consiliului Județean Satu Mare. Totodată, procurorii au descins și la mai multe firme și acasă la persoane fizice, inclusiv la domiciliul lui Mircea Govor. Perchezițiile la Consiliul Județean Satu Mare s-au încheiat în jurul orei 12,00. Asta după ce toată dimineața procurorii DNA au ridicat acte de la birourile din Botoșani și comuna sătmăreană Odoreu ale firmei Tehnic Asist, sediul Nord-Vest TV și al Gazetei de Nord-Vest, birourile Serviciului Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din Judeţul Satu Mare, din sediul PSD Satu Mare, ANAF București, firme din Ilfov și de la mai multe persoane fizice. Anchetatorii vizează modul în care au fost atribuite contracte de achiziții firmei Tehnic Asist Botoșani și modul în care a fost finanțat trustul de presă.

După aproape două ore petrecute în Consiliul Județean, Mircea Govor a ieșit însoțit de avocat și, la insistențele presei, a făcut o scurtă declarație. "Ce să zic? Vreți să facem din asta un tam tam? N-am părere. Ce părere? Instituțiile statului își fac treaba și cu asta basta. Ce să fac? A fost o percheziție în birou la mine. S-a luat un singur document și cu asta basta", a răspuns Mircea Govor jurnaliștilor. "După părerea mea, este o plângere a lui Valer Marian împotriva mea. Asta-i din ce-am văzut, asta cred. Este plângerea lui Valer Marian împotriva mea și nu știu, se caută ceva, probabil ce el ar fi scris acolo. Nu comentez situația asta. Nu știu, chiar nu știu. Nu mi s-a spus ce-i, dar părerea mea e că-i plângerea lui Valer Marian, din ce eu am văzut, că eu am văzut ce a apărut în anumite situații în presă ce zicea Valer Marian", a mai spus Govor.

De asemenea, legat de perchezițiile la sediul televiziunii Nord Vest TV, condusă de fiul acestuia, Mircea Govor a spus: "Am spus. E aceeași chestie. Nu înțelegeți? Plângerea lui Valer Marian împotriva noastră, după 16 ani după ce ne-a mâncat din farfurie. Deci asta-i toată problema. Dar părerea mea este că el nu trebuie să doarmă, nu eu", a încheiat Govor. Președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat pentru presa locală că el nu este vizat de anchetă. "Este în derulare în momentul de față o percheziție. Nu vă pot da eu informații, să vă dea informații instituția care anchetează cred că un dosar. Eu mai multe informații... Eu nu sunt vizat", a declarat Adrian Ștef, citat de Satu Mare News.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE