Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Percheziții la George Scripcaru. Primarul este suspectat de abuz în serviciu

Postat la: 29.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procuroii DNA au descins, luni dimineața, la locuința lui Goerge Scripcaru, primarul din Brașov, care este acuzat că ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de corupție. Edilul este suspectat că a ar fi favorizat o companie privată în defavoarea unei instituții publice. 

Potrivit unui comunicat DNA anchetatorii fac, luni, 20 de percheziţii în judeţul Braşov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile mai multor persoane.

Percheizţii mai au loc în birourile şefului Serviciului Investiţii şi al directorului executiv adjunct la Direcţia Tehnică, dar şi la locuinţa lui Scripcaru, din Ghimbav, la punctul de lucru al SC Delcar SRL Braşov - în biroul lui Mihai Ciprian David, la sediul social al SC Bepco SRL, tot din Ghimbav, la sediul social al SC Transformer Energy Supply SRL, din municipiul Braşov, şi la sediul social al SC Tetkron SRL, tot dn Braşov, precum şi la Hotel Kronwell, la punctul de lucru al SC Iporo Com SRL Braşov şi în birou lui Daniel Popescu.

Procurorii anticorupţie fac percheziţii şi la sediul social al SC Radioteleviziunea Transilvania SRL, în spaţiie folosite de către Antonie Cristina-Iuliana şi primarul Scripcaru.

Percheziţiile vizează acuzaţii de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare - cumpărare sau prestări servicii de către SC CET SA Braşov sau SC Tetkron SRL, societăţi deţinute de UAT Municipiul Braşov cu SC Bepco SRL Ghimbav, societate controlată de Simina Costan şi de Călin Filimon Costan (asociat grupul ICCO), precum şi de Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăţi şi scoaterea acestora de pe piaţa energiei în favoarea Bepco. În perioada 2010-2011, reprezentanţii SC CET SA şi Tetkron SRL, societăţi având ca unic asociat Municipiul Braşov, au încheiat cu Bepco SRL contracte de vânzare cumpărare sau prestări servicii cu încălcarea normelor legale, producând un prejudiciu de peste un milion de euro în patrimoniu municipiului Braşov, sumă care reprezintă folos necuvenit pentru Bepco SRL.

Potrivit anchetatorilor, abuzul în serviciu în legătură cu încheierea contractului de vânzare cumpărare de energie produsă de Bepco SRL a constat în punerea la dispoziţia Bepco a activelor/resurselor CET SA, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare, compensare sau cedare cu titlu gratuit. În perioada 2010 - 2011, în scopul obţinerii de foloase necuvenite de către Bepco SRL, în baza unor înţelegeri prealabile între reprezentanţii societăţii private, suspecţii Simina şi Călin Davd Costan şi George Scripcaru, acesta din urmă a determinat AGA CET SA şi persoane din conducerea CET SA, respectiv pe suspecţii Ionescu Lucian, (preşedinte AGA) Cuţitei Nicolae (director general) şi Frăţilă Simona, (director economic) să încheie contracte de vânzare-cumpărare având ca obiect energie termică (în baza căruia s-a achiziţionat energie peste necesarul populaţiei) sau active subevaluate sau să cedeze cu titlu gratuit active aparţinând CET SA, prejudiciind astfel patrimoniul societăţii .

În acest scop, SC Bepco SRL a încheiat cu CET SA un contract, în aprilie 2010, având o durată de 15 ani şi obiect vânzarea-cumpărarea de energie termică livrată din centralele electrice de cogenerare în vederea furnizării acesteia consumatorilor de energie termică racordaţi la CET din municipiul Braşov.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE