Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Peste 3 mil. de români muncesc în străinătate; România, a 4-a din UE după numărul de emigranţi

Postat la: 27.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste trei milioane de români au ales să se mute în străinătate pentru a munci, România devenind, astfel, a patra țară din Uniunea Europeană (UE), în funcție de numărul de emigranți, relevă un Raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU), citat de una dintre companiile românești cu profil de activitate transferuri de bani online.

Potrivit sursei citate, cei mai mulți dintre cei care se mută în afara țării ajung să lucreze acolo pentru a oferi sprijin financiar familiei rămase în România. Datele statistice publicate de TransferGo arată că, în ultimii patru ani, 15.000 de români au trimis în țară, prin intermediul platformei online TransferGo, 280 de milioane de euro.

"Comunitățile de români din străinătate sunt unele dintre cele mai mari din Europa, iar Marea Britanie nu este o excepție. Cei mai mulți dintre românii care au decis să lucreze în Marea Britanie au făcut-o din considerente financiare. De-a lungul anilor, această comunitate a crescut și a început să fie sprijinită de TransferGo prin servicii inovatoare de transfer de bani. În prezent, această comunitate se confruntă cu un sentiment de incertitudine după Brexit, care are un impact major asupra tuturor comunităților de imigranți de pe acest teritoriu', se arată în comunicat. Conform Băncii Mondiale, până la finalul anului 2015, aproximativ 4 milioane de români au emigrat definitiv în străinătate, iar suma totală transferată de către aceștia în România s-a ridicat la 3,2 miliarde de dolari.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE