Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Piedone arestat. Si-a asumat funcţionarea Clubului Colectiv în condiţii de nesiguranţă

Postat la: 07.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă a fostului primar Cristian Popescu Piedone şi a două angajate de la Primăria Sectorului 4, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea clubului Colectiv. Procurorii DNA arată că cei 3 şi-au asumat consecinţa funcţionării clubului în condiţii de nesiguranţă publică atunci când au eliberat autorizaţia de funcţionare pe baza declaraţiei pe propria răspundere contrar legilor în vigoare.

Anchetatorii DNA arată în referatul cu propunerea de arestare a fostului primar al sectorului 4 şi a celor două angajate ale primăriei implicate în emiterea autorizaţiei de funcţionare pentru Colectiv că aceştia, "în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cunoscând că sunt încălcate condiţiile legale de funcţionare, şi-au asumat încălcarea legii şi au emis autorizaţia pentru SC Colectiv Club SRL, asumându-şi consecinţa funcţionării clubului în condiţii de nesiguranţă publică".

Procurorii precizează că beneficiarii au depus cererea şi documentaţia pentru autorizare, în 6 noiembrie 2014, când erau în vigoare dispoziţiile Hotărârii Guvernului României nr. 1739/06.12.2006, art. 1 lit. g şi ale Legii nr.159/2007, dispoziţii potrivit cărora "declaraţia pe proprie răspundere a solicitantului nu mai putea fi efectuată în referire la : «îndeplinirea condiţiilor de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor (P.S.I.)» aşa cum prevedeau bunăoară dispoziţiile legale din 2004".

"Deci, o eventuală declaraţie pe proprie-răspundere nu mai putea să fie luată în considerare de autorităţile competente să elibereze autorizaţia de funcţionare în anul 2015, deoarece din anul 2007, pentru avizul PSI, solicitanţii aveau obligaţia legală să aducă acte doveditoare, prevederile Legii nr.159/ 2007 fiind exprese", se mai arată în documentul citat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE