Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Piraeus Bank a vrut să-l angajeze pe Andrei Pleșu

Postat la: 27.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Andrei Pleșu a anunțat într-un editorial publicat pe Adevărul că sucursala din România a Piraeus Bank apelează la oameni de cultură pentru a-și revitaliza afacerile afectate de criză. Scriitorul spune că fost solicitat de compania ce asigură comunicarea băncii grecești să redacteze o scrisoare către angajații Piraeus.

„De curînd, reprezentanta unei firme de PR mi-a transmis un mesaj, prin care mă ruga să scriu un mic text care să fie distribuit angajaţilor de la Piraeus Bank, cu ocazia „rebrenduirii" (ah!) instituţiei. „Comanda" era cît se poate de clară. Ai fi zis că, în mintea doamnei care mă solicita, textul era deja scris. Trebuia doar să-i adaug semnătura mea (electronică). Ce aveam de făcut?", își începe relatarea scriitorul.

„Să produc un mesaj „inspiraţional", „motivaţional", „emoţional", despre „adevărata valoare a lucrurilor şi a fiecăruia dintre noi". Cei vizaţi trebuia să afle (citind cîteva fraze care să încapă pe o jumătate de pagină A4) că ei sunt adevărata valoare a firmei. Una peste alta era vorba despre o nouă „poziţionare / filozofie" a locului lor de muncă. Ceva de genul: „Curaj băieţi! Fiţi mîndri de voi! Omul e cel mai preţios capital! Ce s-ar face şefii fără voi?", mai scrie Andrei Pleșu pe adevărul.ro.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE