Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primarul Ion Gheorgheci și un consilier APIA Mehedinți cercetați pentru accesare ilegală de fonduri europene

Postat la: 04.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul comunei mehedinţene Godeanu, Ion Gheorgheci, şi un consilier de la APIA Mehedinţi au fost trimişi în judecată de DNA, după ce funcţionarul, care este soţia unui alt edil din judeţ, l-ar fi ajutat pe Gheorgheci să obţină fonduri nerambursabile prin folosirea de documente false.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a primarului comunei Godeanu, Ion Gheorgheci, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (5 acte materiale), înşelăciune (5 acte materiale), fals intelectual (11 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (21 acte materiale) şi uz de fals (3 acte materiale), toate în formă continuată.
De asemenea, a fost trimisă în judecată şi Nuţica Gîdea, consilier principal la APIA Mehedinţi, soţia primarului comunei Bîlvăneşti, Anghel Gîdea, pentru complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (5 acte materiale), complicitate la înşelăciune (5 acte materiale), instigare la infracţiunea de fals intelectual (6 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (3 acte materiale) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (21 acte materiale), toate în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada 2009-2013, Gheorgheci Ion, primarul comunei Godeanu, prin folosirea de documente false, a solicitat şi obţinut de la APIA - Centrul Judeţean Mehedinţi, în numele tatălui său, fonduri nerambursabile din bugetul naţional şi bugetul Uniunii Europene, în valoare totală de 1.426.983,89 lei, pentru o suprafaţă de 198 de hectare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE