Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primarul Mircia Gutău, invalidat de Judecătoria Râmnicu Vâlcea

Postat la: 23.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER), câștigătorul alegerilor din 5 iunie 2016 pentru funcția de primar al Râmnicului, Mircia Gutău, a fost invalidat de instanță, se arată într-un comunicat remis ieri de Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Conform acestui comunicat, s-a dispus "invalidarea alegerii domnului Gutău Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5.06.2016, în funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiției de eligibilitate constând în inexistența unei hotărâri judecătorești definitive prin care s-a aplicat interdicția exercitării dreptului de a fi ales".

Reprezentanții Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au menționat, totodată, că încheierile pronunțate prin care s-a dispus validarea sau, după caz, invalidarea alegerii primarilor vor fi redactate în termen de maximum trei zile și pot fi atacate cu apel "de către orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la luarea la cunoștință, dar nu mai târziu de un an de la data pronunțării lor, potrivit art. 534 din Codul de procedură civilă, de către Birourile Electorale petiționare și persoanele supuse procedurii validării - în termen de 30 de zile de la comunicare".

Primarul ales al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat pentru Agerpres că va contesta decizia Judecătoriei prin care i-a fost invalidată alegerea la scrutinul din 5 iunie, menționând totodată că deține toate actele necesare "validării alegerii sale". "Nu înțeleg decizia instanței, sincer dacă aveau nelămuriri mi le puteau foarte bine solicitau. Eu am toate actele necesare și la care face referire decizia instanței pe care am să le depun mâine la prima oră", a spus Gutău.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE